Α.Κυπριανού: Θεσμική η σχέση της κυβέρνησης με τα σκάνδαλα

Το τι συμβαίνει στο θέμα των σκανδάλων τα τελευταία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Είναι θεσμική πλέον η σχέση της κυβέρνησης με τα σκάνδαλα, σχολίασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού  σε προεκλογική συγκέντρωση στη Τεμπριά.

Οι δηλώσεις:

Το τι συμβαίνει στο θέμα των σκανδάλων τα τελευταία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Είναι θεσμική πλέον η σχέση της κυβέρνησης με τα σκάνδαλα.

Να πούμε για τα τζετ; Πήρε τουλάχιστον δύο φορές το τζετ του Σαουδάραβα φίλου του και πήγε ταξίδι. Το ένα το πλήρωσε λέει, και μόνο το ένα ήταν δωρεάν και δεν μου ζήτησε τίποτα. Τα 42 διαβατήρια που έδωσε στην ευρύτερη οικογένεια του, τα έδωσε από την τσέπη του, δεν είναι περιουσιακά στοιχεία της ΚΔ τα διαβατήρια;

Έχετε ξανακούσει χώρα στην ΕΕ στην οποία η οικογενειακή επιχείρηση του ΠτΔ να υποβάλλει αιτήσεις στο αιτήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εγκρίνονται, να βγάζει λεφτά η οικογένεια του Προέδρου και ο Προέδρος να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το σκάνδαλο θα οδηγούσε αμέσως σε παραίτηση της κυβέρνησης. Στη δική μας περίπτωση ο Πρόεδρος θεωρεί ότι είναι δικαίωμα του και ότι δεν κάνει τίποτα κακό.

Κλειστή περίοδος 2013, 12 και 13 Μάρτη, το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου έβαλε στο εξωτερικό -την ώρα που κανένα δεν δικαιούταν να βγάζει λεφτά στο εξωτερικό- 37,2εκ.

Συνεργατισμός. Κόστισε στο κράτος 8δις. Η Ερευνητική Επιτροπή λέει ότι υπήρχαν προβλήματα και πριν το 2013. Είναι γεγονός αλλά εκείνα τα προβλήματα ήταν μικρά. Δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Δώσαμε 1,2δις το 2013 για να ανακεφαλαιοποιήσουμε το Συνεργατισμό, τον ανάλαβε το κράτος το 2013 και μέσα σε 5 χρόνια όχι απλά τον χρεοκοπήσαμε αλλά δώσαμε και λεφτά στην Ελληνική Τράπεζα για να της τον δώσουμε.

Και έχουμε την υποχρέωση για τα επόμενα 12 χρόνια, όταν παθαίνει ζημίες η Ελληνική Τράπεζα να την αποζημιώνουμε, και της δώσαμε μέχρι στιγμής 150 εκ. γιατί ανάλαβε το Συνεργατισμό.

Και βγήκαν χθες και είπαν με θράσος χιλίων πιθήκων ότι θα κινήσουν διαδικασία ενάντια στον Υπαστυνόμο που είναι Υπεύθυνος στη Μεννόγεια γιατί σπατάλησε λεφτά του δημοσίου.

Και ξέρετε πόσα σπατάλησε; 50 ολόκληρα ευρώ για να τους αγοράσει μια μπάλα του βόλεϊ, καθώς και ότι τους αφήνει περισσότερη ώρα να πλένουν τα ρούχα τους και σπαταλούν περισσότερο ρεύμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.