Γ. Λουκαΐδης: Η ΕΔΕΚ με τη στάση της καλύπτει τα όσα σαθρά των πολιτογραφήσεων

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ προκλήθηκε με φόντο την απόφαση της Βουλής με την οποία καλείται ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός του να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου για τα χρυσά διαβατήρια.

Για Κοινοβουλευτική Εκτροπή μίλησε στον ΑΣΤΡΑ ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου υποστηρίζοντας ότι η βουλή δεν δικαιούται να εγκαλεί αξιωματούχους.

Ο κ. Ευσταθίου υποστήριξε ότι η Βουλή δεν είναι ούτε διωκτική υπηρεσία ούτε εισαγγελική αρχή και δεν μπορεί να ζητεί παύση του Γενικού ή του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και σημείωσε ότι η χθεσινή απόφαση ήταν άδικη και έγινε βιαστικά.

Τα περί εκτροπής είναι προφάσεις εν αμαρτίες απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης κατηγορώντας την ΕΔΕΚ ότι παρουσιάζεται βασιλικότερη του βασιλέως. Λειτουργούν υπέδειξε, πλήρως καλυπτικά στα όσα σαθρά έπραξε η κυβέρνηση στο ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Ο κ Λουκαίδης τόνισε ότι η Βουλή έχει υποχρέωση να ασκεί έλεγχο σε όλες τις εξουσίες αλλά και στους ανεξάρτητους αξιωματούχους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy