Γ. Λουκαΐδης: Η ΕΔΕΚ με τη στάση της καλύπτει τα όσα σαθρά των πολιτογραφήσεων

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ προκλήθηκε με φόντο την απόφαση της Βουλής με την οποία καλείται ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός του να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου για τα χρυσά διαβατήρια.

Για Κοινοβουλευτική Εκτροπή μίλησε στον ΑΣΤΡΑ ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου υποστηρίζοντας ότι η βουλή δεν δικαιούται να εγκαλεί αξιωματούχους.

Ο κ. Ευσταθίου υποστήριξε ότι η Βουλή δεν είναι ούτε διωκτική υπηρεσία ούτε εισαγγελική αρχή και δεν μπορεί να ζητεί παύση του Γενικού ή του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και σημείωσε ότι η χθεσινή απόφαση ήταν άδικη και έγινε βιαστικά.

Τα περί εκτροπής είναι προφάσεις εν αμαρτίες απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης κατηγορώντας την ΕΔΕΚ ότι παρουσιάζεται βασιλικότερη του βασιλέως. Λειτουργούν υπέδειξε, πλήρως καλυπτικά στα όσα σαθρά έπραξε η κυβέρνηση στο ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Ο κ Λουκαίδης τόνισε ότι η Βουλή έχει υποχρέωση να ασκεί έλεγχο σε όλες τις εξουσίες αλλά και στους ανεξάρτητους αξιωματούχους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.