Πασχαλινά πακέτα αγάπης σε 500 οικογένειες από το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού

Πασχαλινά εδέσματα, όπως αυγά, τσουρέκια και φλαούνες περιλαμβάνουν τα «Πασχαλινά πακέτα αγάπης» του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού, που άρχισαν να παραχωρούνται αυτές τις μέρες σε περισσότερες από 500 οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μετέβη στο κοινωνικό παντοπωλείο και ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας, «ο Δήμος Λεμεσού, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, συμπαρίσταται στους δημότες του, που το έχουν ανάγκη».

Εξέφρασε την ελπίδα όπως, το συντομότερο, δεν θα υπάρχει ανάγκη για λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι, «όσο υπάρχει ανάγκη, έστω και για έναν συνδημότη, ο Δήμος Λεμεσού είναι υποχρεωμένος και αποφασισμένος να λειτουργεί αυτούς τους θεσμούς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής».

Ευχήθηκε, τέλος, Καλό Πάσχα σε όλους και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθεια, «το δημοτικό συμβούλιο, την Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, τους λειτουργούς του Δήμου, που είναι σε συνεχή βάση στην υπηρεσία του δημότη και τους πολλούς εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν πραγματικότητα».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, Αθηνά Σπύρου, δήλωσε ότι είναι η 3η κατά σειρά μέρα που παραδίδονται αυτά τα «Πασχαλινά πακέτα αγάπης» στους δικαιούχους δημότες, κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

« Έχουν παραδοθεί συμπληρωμένα και επαρκή πακέτα για οικογένειες, ώστε να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες κατά την πασχαλινή περίοδο», είπε και τόνισε ότι, το έργο που επιτελείται από το κοινωνικό παντοπωλείο είναι καθημερινό, όπως και οι ανάγκες των δημοτών, που δεν περιορίζονται σε γιορτές, όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Εξάλλου, η υπεύθυνη λειτουργός κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου, Χριστίνα Τσιαμπαρτά, ανέφερε ότι «όλοι μας, στο Δήμο Λεμεσού είμαστε περήφανοι που μπορούμε να στηρίξουμε τους δημότες με κάθε τρόπο, ειδικά τις γιορτές».

Πέραν από τους δικαιούχους, συνέχισε, «είμαστε σε θέση να στηρίξουμε και άλλα οργανωμένα σύνολα, όπως σχολεία και συνδέσμους», ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συγκινητική, όπως είπε, ανταπόκριση του, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε όπως φέτος, μετά από μεγάλη οικονομική εισφορά, τα πασχαλινά πακέτα προσφέρονται στη μνήμη της Ευπραξίας Αναστασίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy