Με 72 καινούρια λεωφορεία υπογράφτηκε δεκαετής σύμβαση για τις επιβατικές μεταφορές Πάφου

Φωτογραφία αρχείου

Σύμβαση για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές της Πάφου υπέγραψαν την Τετάρτη το Υπουργείο Μεταφορών και ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η σύμβαση είναι διάρκειας δέκα ετών και για την υλοποίησή της η εταιρεία θα αγοράσει επιπλέον 72 καινούρια λεωφορεία.

Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε €57.750.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και με δικαίωμα της Αναθέτουσας Αρχής για επέκταση των υπηρεσιών μέχρι 50% για το ποσό των €30,754,500 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η καινούργια υπηρεσία αφορά στην εκτέλεση εντός υπηρεσίας 4 εκ. χλμ ετησίως, σε σύγκριση με τα 3,6 εκ. χλμ που εκτελούνταν βάσει της προηγούμενης Σύμβασης Παραχώρησης. Για την εκτέλεση των πιο πάνω χιλιομέτρων και την υλοποίηση του Σχεδίου μετάβασης και Υλοποίησης που έχει καταθέσει η εταιρεία, θα αγοραστούν επιπλέον 72 καινούργια λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας.

“Με τη νέα αυτή Σύμβαση γίνεται ακόμη ένα βήμα υλοποίησης του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για αναβάθμιση των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών. Βασικός στόχος είναι να καταστεί η επιλογή της χρήσης των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με λεωφορείο ουσιαστική εναλλακτική λύση στις ανάγκες κινητικότητας του σύγχρονου πολίτη”, αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Νικολαΐδης και εκ μέρους της εταιρείας «Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ.) ΛΙΜΙΤΕΔ», o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γεώργιος Κ. Ιωαννίδης, στην παρουσία του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέα Νικηφόρου και αντιπροσώπων της εταιρείας και του Υπουργείου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy