Ταξιδεύουμε… Βόλος – Πήλιο – Σκιάθος (24 – 30 Ιουλίου 2021)

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Βόλος

Γαλάζιος ουρανός, βαθυγάλαζες θάλασσες, λαμπερά ηλιοβασιλέματα και οι πιο φρέσκες και νόστιμες σαλάτες που έχετε γευτεί ποτέ… τα μεζεδάκια και τα τσίπουρα του Βόλου σας περιμένουν! Το Πήλιο το θρυλικό βουνό των Κενταύρων, υψώνεται επιβλητικό πάνω από τον Βόλο, ένας μοναδικός συνδυασμός ορεινού και παραθαλάσσιου τοπίου. Αυτή την μοναδικότητα θα προσπαθήσουμε να χαρείτε τις επόμενες ημέρες! Αναχώρηση από Λάρνακα για Αθήνα. Υποδοχή από τον αρχηγό σας ο οποίος θα είναι μαζί σας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής. Αναχώρηση για τον Βόλο (319χλμ) ακολουθώντας την Εθνική Οδό. Μεταφορά και τακτοποίηση δωματίων. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη εξερεύνηση.

2η Μέρα: Bόλος – Χωριά Πηλίου

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου ξεκινώντας από τη Μακρινίτσα το πιο όμορφο “Μπαλκόνι του Πηλίου” με τα λιθόκτιστα αρχοντικά, τα ξύλινα χαγιάτια και τις 45 κρήνες που σίγουρα θα την λατρέψετε με την πρώτη ματιά. Θα περπατήσουμε ανάμεσα σε κρυφά πέτρινα μονοπάτια, γωνιές γεμάτες ιστορία, παλιές κρήνες με τρεχούμενα νερά. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε για λίγο στο μονοπάτι του Κένταυρου Χείρωνα και θα συνεχίσουμε για τα Χάνια, το ορεινότερο χωριό του Πηλίου με το χιονοδρομικό κέντρο. Εδώ θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό (προαιρετικά) κάτω από τα πλατάνια. Η διαδρομή συνεχίζεται για να φτάσουμε στο Κεφαλοχώρι του Πηλίου την Πορταριά, ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά ολόκληρης της χώρας. Δέντρα και λουλούδια στολίζουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τις πλατείες, ενώ σε ολόκληρο το χωριό υπάρχουν σπουδαία αρχοντικά, περίτεχνες λιθόκτιστες βρύσες, εκκλησιές και μνημεία. Ιδιαίτερα όμορφη και γραφική είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι και η κεντρική του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου και ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια, αλλά και η πλατεία Ταξιαρχών με την υπέροχη θέα και το γραφικό πέτρινο εκκλησάκι. Ένα γλυκό επιβάλλεται να δοκιμάσουμε πριν αναχωρήσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ κάντε την βόλτα σας στη παραλιακή με τα περίφημα τσιπουράδικα και απολαύστε το τσίπουρο σας με τοπικά μεζεδάκια.

3η Μέρα: Βόλος – Σκιάθος

Η μέρα μας σήμερα αφιερωμένη στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων την Σκιάθο, πατρίδα του Αλ. Παπαδιαμάντη και του Αλ. Μωραϊτίδη. Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι για να πάρουμε το καράβι του προορισμού μας. Άφιξη στη Σκιάθο. Πριν επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να συνεχίσουμε οδικώς θα κάνουμε μία στάση στη πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου, τις Κουκουναριές όπου και θα κατέβουμε για φωτογραφίες. Στην περιήγηση μας θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη και ιστορικότερη Μονή της Σκιάθου, την Ευαγγελίστρια. Θα μαγευτείτε από τα στενά καλντερίμια, τα μικρά ασπρογάλαζα σπιτάκια και τα έντονα χρώματα της βουκαμβίλιας και θα δούμε το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Χρόνος στη διάθεση σας για καφέ, φαγητό και βόλτες. Η αρχηγός σας θα σας καθοδηγήσει ώστε να γεμίσετε το κάθε λεπτό. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα από την Σκιάθο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.

4η Μέρα: Βόλος – Μετέωρα – Καλαμπάκα – Ελάτη – Πύλη

Πρόγευμα. Ξεκινάμε για μια ξεχωριστή διαδρομή. Προορισμός τα Μετέωρα, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Τα θεόρατα βράχια των Μετέωρων φαντάζουν δεσποτικά από πολύ μεγάλη απόσταση, καθώς το ύψος τους αγγίζει κατά μέσο όρο τα 300 μέτρα, ενώ όσο πλησιάζει κανείς τόσο περισσότερο μαγεύεται από το εκπληκτικό τοπίο. Θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο, γνωστό και ως Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο αντρικό μοναστήρι των Μετεώρων. Είναι κτισμένο στον «πλατύ λίθο», που αποτελεί τον πλατύτερο βράχο του συμπλέγματος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου. Το μοναστήρι εκτός από το παρεκκλήσι του Αγίου Στεφάνου, έχει και αυτό του Αγίου Χαραλάμπους, στο οποίο φυλάσσεται και η κάρα του, η οποία θεωρείται θαυματουργή. Στάση για φαγητό (προαιρετικά) στην Καλαμπάκα. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά των Τρικάλων με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες του. Εδώ θα έχουμε τον χρόνο να περπατήσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας, πριν συνεχίσουμε για ένα από τα ομορφότερα μονότοξα γεφύρια της Ελλάδας που σου κόβει την ανάσα. Το γεφύρι της Παλαιοκαριάς. Η μεγαλόπρεπη γέφυρα και ο διπλός καταρράκτης είναι σίγουρα μια εικόνα που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας. Τελευταία στάση στην Πύλη των Τρικάλων όπου θα δούμε το μοναδικό τοξωτό γεφύρι. Η θέα από το γεφύρι, μοναδική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας.

5η Μέρα: Βόλος – Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Χαλκίδα – Αθήνα

Αποχαιρετούμε τον Βόλο και κατευθυνόμαστε στην Αθήνα. Ενδιάμεσα θα επισκεφθούμε το νησί της Εύβοιας μέσω Γλύφας – Αγιόκαμπου για να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Εδώ βρίσκεται και το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Συνεχίζουμε για την Χαλκίδα με τα παραθαλάσσια ταβερνάκια και τις πολλές καφετέριες. Ο παραλιακός της πεζόδρομος σφύζει καθημερινά από ζωή. Συνεχίζουμε για την Αθήνα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια.

6η Μέρα: Αθήνα

Πρόγευμα. Όλη η μέρα στη διάθεση σας, Μπορείτε να απολαύσετε τα πάντα. Πολιτισμό, γαστρονομία και νυκτερινή ζωή ή να συμμετέχετε στην προαιρετική εκδρομή Ύδρα – Πόρος – Αίγινα.

7η Μέρα: Αθήνα – Αθηναϊκή Ριβιέρα – Σούνιο – Λάρνακα

Το όμορφο μας ταξίδι σήμερα τελειώνει. Οι εικόνες και τα συναισθήματα πολλά. Γύρω στο μεσημέρι αναχώρηση για το Σούνιο. Εκεί που ο αττικός ουρανός συναντά το Αιγαίο πέλαγος, στέκεται περήφανος, ο ναός του Ποσειδώνα, του μυθικού θεού της θάλασσας τον οποίο αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε. Αν πάλι προτιμάτε, απολαύστε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στα ταβερνάκια της περιοχής. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.

Πτήσεις με την Olympic Air

Σάββατο 24/7: Λάρνακα – Αθήνα, OA 911, 07.25 – 09.10

Παρασκευή 30/7: Αθήνα – Λάρνακα, OA 908, 18.10 – 19.50

Ξενοδοχεία:

Volos Palace (Βόλος), 4****

Titania (Αθήνα), 4****

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: € 675

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: € 919

Παιδί 2 – 12 ετών (σε δίκλινο): € 469

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Olympic Air
  • Φόροι αεροδρομίων, δημοτικός φόρος ξενοδοχείων και διόδια
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα
  • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Βόλο – Σκιάθο – Βόλο και Γλύφα – Αγιόκαμπο (για Εύβοια)
  • Μια αποσκευή 23κιλών και μια χειραποσκευή 8κιλών
  • Τοπικός Αρχηγός / Συνοδός του Top Kinisis και υπηρεσίες των αντιπροσώπων του Top Kinisis

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
  • Φαγητό και ποτό στη πτήση
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy