Αποκλείουν συμμετοχή στην «οικουμενική Κυβέρνηση» ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

Δεν τίθεται πολιτικά ζήτημα συμμετοχής του ΑΚΕΛ στην λεγόμενη οικουμενική κυβέρνηση που θέλει να κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ βρίσκεται απέναντί της και θέλουν να απαλλαγούν από αυτήν ξεκαθάρισε ο Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι πέραν των πολιτικών διαφωνιών, πρόκειται για ένα κόμμα και έναν Πρόεδρο που δεν σέβονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και για αυτό δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του ΑΚΕΛ σε αυτή την οικουμενική κυβέρνηση.
Επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την κυβέρνηση στα θέματα οικονομίας, εσωτερικής διακυβέρνησης και χρηστής διοίκησης, αλλά και στο κυπριακό, την ώρα που μπουλντόζες και οδοστρωτήρες είναι μέσα στο Βαρώσι. Πρόσθεσε ότι σε κρίσιμες στιγμές για το κυπριακό, ο πρόεδρος δεν έκανε όσα όφειλε για την πατρίδα αλλά όσα ήθελε για τον εαυτό του και την καρέκλα του.

Από την πλευρά του το Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού ανέφερε ότι δεν αγγίζει το ΔΗΚΟ η οικουμενική κυβέρνηση που θέλει να κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, για αυτό σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει.

Πρόσθεσε ότι αν ο Νίκος Αναστασιάδης το ήθελε πραγματικά θα το έκανε εδώ και καιρό και όχι λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

Σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ διαφωνεί σε πολλά θέματα με την κυβέρνηση όπως το κυπριακό και η διαφθορά. Παράλληλα, ευχήθηκε να μην δούμε για ακόμη μια φορά δοσοληψίες για μια θέση. Επίσης είπε ότι για το αδιέξοδο στο κυπριακό πρωτίστως ευθύνεται η Τουρκία, αλλά από αυτή την εξίσωση δε μπορεί να μείνει εκτός ο πρόεδρος Αναστασιάδης. σημείωσε ότι ο πρόεδρος πρέπει να ψάξει που είναι οι ευθύνες του και να το αλλάξει και όχι να μένει θεατής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.