Σε βαθύ διάλογο για τα εργασιακά μετά το καλοκαίρι οι κοινωνικοί εταίροι

Σε βαθύ διάλογο θα μπουν οι κοινωνικοί εταίροι μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, στο πλαίσιο ημερήσιας διάταξης που καθόρισε η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και συζητήθηκε την Παρασκευή.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου είπε ότι οι συντεχνίες εισηγήθηκαν κάποια επιπρόσθετα θέματα, ενώ το ίδιο θα πράξει και η ΟΕΒ.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι η υπουργός έθεσε το θέμα με τον κατώτατο μισθό για τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες και την προώθηση νομοθεσίας για ρύθμιση της τηλεαπασχόλησης. Διαβεβαίωσε ότι για το θέμα αυτό δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τις ρυθμίσεις που θα γίνουν.

Άλλο θέμα είναι αυτό του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και η αξιοποίηση των κονδυλίων που αφορούν μεταξύ άλλων το Υπουργείο Εργασίας και έχουν να κάνουν γενικότερα με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το θέμα αυτό, σημείωσε ο κ. Αντωνίου δεν είναι μόνο οι συντάξεις αλλά υπάρχουν κι άλλες πτυχές που αφορούν τα επιδόματα.

Ένα άλλο θέμα, πρόσθεσε, είναι η στρατηγική απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες, για το οποίο όπως είπε η νομοθεσία είναι πεπαλαιωμένη. Σημείωσε παράλληλα ότι το θέμα αυτό θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή όταν η κατάσταση επιστρέψει στην ομαλότητα στην μετά Covid εποχή.

Σε ότι αφορά την επιβίωση των επιχειρήσεων ο κ. Αντωνίου είπε ότι τις χρεοκοπίες επιχειρήσεων της περιόδου της πανδημίας θα τις διαπιστώσουμε σε λίγους μήνες, μέχρι το τέλος του 2021, ενώ οι εκκαθαρίσεις θα φανούν μέχρι και το 2024. Σημείωσε ότι η απόσυρση της κρατικής στήριξης θα προκαλέσει προβλήματα.

Υπογράμμισε δε, ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε άλλο lockdown ούτε άλλοι περιορισμοί.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.