Ούτε ληστής, ούτε αλλοδαπός – Οι 37 μέρες που έπαιζε θέατρο ο δολοφόνος (βίντεο)

Για 37 μέρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπαιζε ένα θρασύτατο θέατρο, κοροϊδεύοντας την κοινή γνώμη και την Ελληνική Αστυνομία.

 

 

Αυτό που όλοι είχαν στην άκρη του μυαλού του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, από χθες το βράδυ και επίσημα δεν αποτελεί απλά ένα ενδεχόμενο, αλλά είναι αλήθεια. Ο σύζυγος της Καρολάιν είναι τελικά ο δολοφόνος της 20χρονης μητέρας.

Ούτε ληστής υπήρχε, ούτε κάποιος ξένος παραβατικός την δολοφόνησε, ούτε η οπλοκατοχή που υπέρ της άρχισαν πολλοί να φωνάζουν θα την έσωζε. Τη νεαρή κοπέλα την σκότωσε ο άνδρας της σύντομης ζωής της.

Επί 37 ημέρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ή αλλιώς ο «χαροκαμένος σύζυγος» που ευχόταν να μην συμβεί σε άλλον, έπαιζε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο. Ένα θρασύτατο θέατρο που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ταινία ή ντοκιμαντέρ στο Netflix που αρέσκεται σε τέτοιες υποθέσεις.

11 Μαΐου
Λίγες ώρες μετά την δήθεν απελευθέρωσή του, ο πιλότος στέκεται για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες και μιλάει για τα όσα έζησε: «Δεν περιγράφεται, σε κανέναν μην τύχει. Να μην γίνει σε κανέναν άλλο ποτέ ξανά. Τα παιδιά ξέρουν την δουλειά τους, θα τους πιάσουν. Αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένεια μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ξανά κανείς ποτέ. Τους παρακαλέσαμε, τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα. Συγγνώμη, πρέπει να φύγω».

13 Μαΐου
Δύο ημέρες αργότερα, ο 32χρονος επισκέπτεται μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και ξαναμιλάει μπροστά στις κάμερες: «Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά τους είχαμε πει ήδη πού είναι και τα χρήματα, από κει και μετά δεν ξέρω. Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν. Η κόρη μου ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει κάτι είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άτομα στο δρόμο και ψάχνουν… Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών. Αυτό ξέρω, είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο έχω μπορέσει να τους βοηθήσω, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, θα τους βρουν τα παιδιά αυτά».

Λίγες μέρες αργότερα, η υπόθεση αρχίσει να μπάζει και στα social media κάνουν την εμφάνισή τους, οι πρώτες υποψίες οτι πολλά πράγματα δεν κολλάνε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πρώτες υποψίες για τον πιλότο. Ουδείς όμως (σ.σ δικαιολογημένα) δεν μπορούσε να γράψει ή να πει κάτι τέτοιο επίσημα, με το «Γλυκά Νερά» να trendάρει σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Twitter, με αναρτήσεις που έδειχναν τον πιλότο.

16 Μαΐου
Πέντε ημέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν, ο 32χρονος την αποχαιρετά με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Με μια φωτογραφία απο τον γάμο τους στο θέρετρο της Πορτογαλίας και γράφοντας λίγες λέξεις, γράφει «για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου».

 

 

Ανάρτηση πιλότου

22 Μαΐου
Με τον ντόρο γύρω από το όνομά του να φουντώνει, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλάει την Παρασκευή 22 Μαΐου στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων για την φερόμενη ψυχολόγο: «Πραγματικά δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε ότι η ψυχολόγος που πήγαμε αφού γέννησε η γυναίκα μου έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. Έχω ακούσει εικασίες και εικασίες, αλλά ότι θα βοηθήσει η ψυχολόγος μας στο να βρεθούν οι δράστες, είναι με διαφορά η πιο άκυρη», ζητώντας παράλληλα να μην δημοσιεύονται στοιχεία που μπορεί να παρερμηνευτούν από τον κόσμο.

 

Στο μεσοδιάστημα, η ΕΛ.ΑΣ -ενδεχομένως και σκοπίμως, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες- καθησυχάζει τον δράστη με διαρροές περί δήθεν λίστας με 10 ποινικούς που έχουν μπει στο μικροσκόπιό της κτλ, με αποτέλεσμα ο 32χρονος να φεύγει από το κάδρο της επικαιρότητας και να φτάσουμε στο χθες…

 

17 Ιουνίου
Το αποκορύφωμα του θρασύτατου και εξοργιστικού θεάτρου παίχτηκε χθες το πρωί. Λίγο πριν την αναχώρηση του πιλότου από το νεκροταφείου στην Αλόννησο όπου με την συνοδεία κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Εκεί λοιπόν ο δράστης της δολοφονίας της Καρολάιν έκανε την εξοργιστική κίνηση να αγκαλιάσει την μητέρα του θύματος που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε ποιον άνθρωπο είχε δίπλα της. Λίγες ώρες αργότερα, έμαθε…

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy