Ηνωμένο Βασιλείο: Ξανά κοντά στις 50 χιλιάδες τα ημερήσια περιστατικά Covid

FILE PHOTO: Students Sophie Langford, Emily Campbell and Tamzida Begun walk to the mass vaccine centre at Liverpool Pier Head that is offering walk in visits for the coronavirus (COVID-19) vaccine in Liverpool, Britain, June 23, 2021. REUTERS/Jason Cairnduff

Σε 49.139 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη. 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕίναι η δεύτερη ημέρα μέσα στην εβδομάδα με περισσότερα από 49.000 περιστατικά. Ο απολογισμός είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη, ενώ σε κυλιόμενη επταήμερη βάση καταγράφεται αύξηση της τάξης του 17%.

Οι θάνατοι του 24ώρου ήταν 179, κάτι που αυξάνει τους θανάτους του τελευταίου επταημέρου σε 954.

Ακόμα 869 φορείς Covid εισήχθησαν σε νοσοκομείο, όπου συνολικά βρίσκονται 7.891 ασθενείς, εκ των οποίων οι 850 σε αναπνευστήρα.

Οι επιδεινωμένοι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν οδηγήσει σε εκκλήσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση να επαναφέρει στοιχειώδη μέτρα όπως η χρήσης μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η σύσταση για τηλεργασία.

Επιστήμονες τονίζουν επίσης τη σημασία επιτάχυνσης του προγράμματος χορήγησης ενισχυτικής δόσης στους πιο ηλικιωμένους και πιο ευάλωτους πολίτες, όπως και την επιτάχυνση εμβολιασμού των ανηλίκων από 12 ετών και πάνω.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον ακριβώς το 79% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου άνω των 12, ενώ την πρώτη δόση έχουν κάνει το 86,1% αυτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.