Στο 95% η πληρότητα στο Νοσοκομείο Αναφοράς -Νοσηλεύονται κυρίως νεαρά άτομα

Ανησυχία για τους νοσηλευόμενους και το νοσοκομείο Αναφοράς

Στο 95% φτάνει η πληρότητα στο Νοσοκομείο Αναφοράς ανέφερε η επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς Αμαλία Χατζηγιάννη.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 71 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες νοσηλεύονται κυρίως νεαρά άτομα, με τον νεαρότερο ασθενή να είναι 32 ετών. Πρόσθεσε ότι έπαψε να υπάρχει το φαινόμενο των ηλικιωμένων λόγω του ότι προστατεύτηκαν από τον εμβολιασμό. Σημείωσε ότι η νοσηρότητα των νέων ατόμων είναι χειρότερη, λέγοντας ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων δεν πρέπει να φοβίζουν τους πολίτες. Όπως ανέφερε, ακόμα και αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος, η νοσηρότητα θα είναι πιο ήπια. Υπέδειξε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που είναι η ανοσία της αγέλης.

Για το φάρμακο remdesevir το οποίο χορηγείται σε ασθενείς με κορωνοϊό και για το οποίο παρατηρήθηκε έλλειψη στο Νοσοκομείο Λεμεσού, είπε ότι κανένας ασθενής δεν στερήθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου, αλλά δόθηκε με φειδώ. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα διανεμηθεί η νέα παραγγελία σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σημείωσε ότι πρόκειται για φάρμακο που δίνεται σε ήπια περιστατικά κορωνοϊού. Πρόσθεσε ότι δεν κινδύνεψε η ζωή κανενός, λέγοντας ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις είτε δανείστηκαν από άλλο νοσοκομείο είτε οι ασθενείς έλαβαν άλλο φάρμακο.

Για τη συνδρομή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, η κ. Χατζηγιάννη είπε ότι επιβάλλεται η στενή συνεργασία των ιδιωτικών με τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy