950 εκατ. ευρώ το χρόνο απώλειες για τους εργαζόμενους κατά τη δεκαετία της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ

Man Holding Two Coin Stacks To Compare

Βαρύτατο τίμημα πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της δεκαετούς διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσίασε η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε χαιρετισμό της στο 26ο Επαρχιακό Συνέδριο της ΠΕΟ Πάφου, «την τελευταία δεκαετία με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση σε πλήρη συνεννόηση και σύμπλευση με το μεγάλο κεφάλαιο, είχαμε μια άνευ προηγουμένου μετατόπιση εισοδημάτων», αφού «περίπου 10% εισόδημα έφυγε από τους εργαζόμενους και πήγε στα κέρδη». Σημείωσε μάλιστα ότι «για κάθε χρόνο διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ οι εργαζόμενοι από το 2013-2019 έχαναν 750 εκατ. ευρώ ευρώ, ενώ για τα χρόνια 2020 – 2021 έχαναν 950 εκατ. ευρώ ετησίως».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής  τους πολιτικής», υπέδειξε η Σ. Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι το σενάριο της συνέχισης των ίδιων πολιτικών σε περίπτωση εκλογής ενός εκ των δυο υποψηφίων οι οποίοι δηλώνουν συνεχιστές του Αναστασιάδη είναι εφιαλτικό για την κοινωνία.

«Χρειαζόμαστε μια άλλη διακυβέρνηση, με προοδευτικό περιεχόμενο, που να διευρύνει τις συλλογικές συμβάσεις, να καθορίσει έναν αξιοπρεπή και επαρκή κατώτατο μισθό, να στηρίξει ουσιαστικά τον κόσμο που υποφέρει από την ακρίβεια, να φορολογήσει τα απροσδόκητα κέρδη, να προωθήσει προγράμματα κοινωνικής στέγης για τα νέα ζευγάρια, να είναι έτοιμη να καταργήσει το πέναλτι του 12% και να προχωρήσει σε μια προοδευτική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που να στοχεύει σε επαρκείς και αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτή την προοδευτική αλλαγή μπορεί να την φέρει ο Α. Μαυρογιάννης», τόνισε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.