9ος Παγκύπριος Διασχολικός Αγώνας Μικρών Μοντέλων Ηλιακών Αυτοκινήτων

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, στο πλαίσιο της πολιτικής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως Μέγας Χορηγός, τον 9ο Παγκύπριο Διασχολικό Αγώνα Μικρών Μοντέλων Ηλιακών Αυτοκινήτων. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ενέργειας του Γυμνασίου Λινόπετρας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣτον αγώνα συμμετέχουν παιδιά δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων/τεχνικών σχολών.

Η τελετή παρουσίασης και βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2015.

Η Τσιμεντοποιία στοχεύει στη στήριξη καινοτόμων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που συνάδουν με το περιβάλλον, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των νέων. Ο Παγκύπριος Διασχολικός Αγώνας Μικρών Μοντέλων Ηλιακών Αυτοκινήτων παροτρύνει τα παιδιά

να μάθουν για τη ζωτική σημασία της ενέργειας, κυρίως εξερευνώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ειδική αναφορά στην ηλιακή ενέργεια που είναι πηγή ζωής για τον πλανήτη μας.

Το εκπαιδευτικό κέντρο του Γυμνασίου Λινόπετρας, πέραν της ευρύτερης εκπαιδευτικής επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλα σχολεία, επιδιώκει την καθιέρωση της ουσιαστικής αλληλεπίδρασης του ιδίου του σχολείου με εξωσχολικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και άμεση εμπλοκή των μαθητών στα θέματα που αφορούν την ενέργεια, με απώτερο σκοπό τη βαθύτερη γνώση και την καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης.

Μόνιμο μέλημα της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού είναι η επιβεβαίωση του κοινωνικού της ρόλου, σε σχέση με τις τοπικές κοινότητες , πλησίον των οποίων δραστηριοποιείται και η επίδειξη κοινωνικής ευθύνης προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα, με σαφή προσανατολισμό και ευαισθησία στον ανθρώπινο παράγοντα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei