Α.Αδάμου: «Δεν μου έγινε πρόταση υπουργοποίησης» – Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο

Δηλώσεις μετά την καθιερωμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραχώρησε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αδάμου ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν μόνο θέματα που αφορούν τη Βουλή, αλλά και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου.

Σε ερώτηση για το αν αποχωρεί οριστικά από την πολιτική ζωή του τόπου, ο κ. Αδάμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν έχεις υπηρετήσει 20 χρόνια από τα έδρανα της Βουλής και της Ευρωβουλής, μπορεί να φεύγεις από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά παραμένεις ενεργός πολιτικά πολίτης. Απ’ εκεί και πέρα, ο καθένας βλέπει πώς θα συμμετέχει. Μην ξεχνάτε ότι σαν γιατρός ήμουν Πρόεδρος φιλανθρωπικών οργανώσεων και προσέφερα πολλά στον τομέα αυτό. Ίσως να θέλω να προσφέρω απ’ εκεί».

Ερωτηθείς για το αν του έγινε πρόταση από το Προεδρικό για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ο κ. Αδάμου είπε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση. «Από την Βουλή αποχωρώ τελεσίδικα αλλά δεν μπορώ να πω ότι φεύγω από την Πολιτική. Είμαι εκεί διαθέσιμος».

Για τον νέο Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Αδάμου είπε ότι ελπίδα είναι πως θα εκλεχθεί ένας κοινά αποδεχτός υποψήφιος που η έγνοια του θα είναι το συμφέρον του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Με αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να γεμίζει την καρέκλα της Βουλής, ένας Πρόεδρος», πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.