Α. Αγγελίδης: Η ηγεσία της Αστυνομίας επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς στο Σώμα

Η ηγεσία της Αστυνομίας επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής εντός του Αστυνομικού Σώματος, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, με αφορμή την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που αφορά την επιβολή ποινής διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή σε μέλος της Αστυνομίας.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο σχετικά με την απόφαση, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δικαστηρίου αφορούσε τα αδικήματα του δεκασμού, της δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2012 – 2013, διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση έτυχε χειρισμού πριν την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Όσον αφορά σημείωμα του πρώην Διοικητή της ΥΚΑΝ για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου μέλους, το οποίο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προσκομίστηκε στο δικαστήριο, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι “δεν φαίνεται να υπήρξε σχετική ενημέρωση προς την Ηγεσία της Αστυνομίας και ως εκ τούτου ο Αρχηγός Αστυνομίας διέταξε άμεσα τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη πειθαρχικών ή άλλων αδικημάτων”.

Ανέφερε, επίσης, ότι το μέλος της Αστυνομίας που καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, έχει τεθεί και παραμένει σε διαθεσιμότητα από τις 04/07/2013.

Είπε ακόμη ότι αναμένεται η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ως προς το κατά πόσο θα ασκηθεί έφεση κατά της επιβληθείσας ποινής και αναλόγως θα προχωρήσει η πειθαρχική δίωξη του μέλους.

Ο κ. Αγγελίδης κατέληξε λέγοντας ότι “ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης υπόθεσης, η ηγεσία της Αστυνομίας επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής εντός του Αστυνομικού Σώματος”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.