Α.Χατζηγιάννη: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί παιδιών – Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Αισιοδοξία προκαλεί η αύξηση στον αριθμό των παιδιών, ηλικίας 5 – 11 ετών, που λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

«Από την Παρασκευή που άρχισε η έναρξη εμβολιασμού στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου εμβολιάστηκαν 33 παιδιά, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί άλλα 20 ραντεβού» είπε.

Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους είπε ότι «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται 43 ασθενείς, εκ των οποίων οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση, ενώ τρία άτομα χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό είναι 24 ετών και η γηραιότερη 90 και οι δύο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού».

Σημείωσε ακόμα πως «ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 66 έτη ενώ το 80% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί στο Νοσοκομείο ασθενής με την μετάλλαξη Όμικρον, αφού σε όλες τις εισαγωγές γίνεται μοριακός έλεγχος».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη «σήμερα στο Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 22 ασθενείς, εκ των  οποίων πέντε σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου  φιλοξενούνται 123 άτομα, θετικοί στον κορωνοϊό οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι «καθημερινά δίνονται 2-3 εξιτήρια σε ασθενείς, οι οποίοι μετά από τη λήψη πλήρους φαρμακευτικής αγωγής σταθεροποιούνται και δύνανται να απομονωθούν στο σπίτι τους. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα η πληθώρα των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού».

Αφού ανέφερε πως «ακόμα δεν είναι γνωστό πόσο επικίνδυνη είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον του COVID-19» πρόσθεσε πως «φαίνεται πως είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις υπόλοιπες και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από το κοινό».

Ο κόσμος συνέχισε «θα πρέπει να «τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, δηλαδή αποστάσεις, μάσκα και αντισηπτικό, ενώ μεγάλο ρόλο στην μάχη κατά του COVID-19 διαδραματίζει το εμβόλιο. Ειδικά η επαναληπτική δόση του εμβολίου βοηθά και προστατεύει το κοινό».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς η κα. Χατζηγιάννη απάντησε ότι «ελπίδα και αισιοδοξία δίνει η καθημερινή αυξημένη ροή του κοινού στα Εμβολιαστικά Κέντρα. Ο κόσμος μεταβαίνει στα Κέντρα, είτε διευθετώντας ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού είτε στα Walk-In, για να λάβει την 1η, 2η και 3η δόση του εμβολίου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy