Τριάντα μέχρι σαράντα χιλιάδες πολίτες είναι εγκλωβισμένοι αγοραστές, δήλωσε στον Άστρα ο διευθυντής του Κτηματολογίου Ανδρέας Σωκράτους. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ λίγοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ότι ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν περισσότεροι να προσφύγουν στα δικαστήρια για να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους.

Ο κ. Σωκράτους πρόσθεσε ότι θα πρέπει πλέον να αναλάβει πρωτοβουλία η Πολιτεία για να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Ήδη, είπε, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Κτηματολόγιο έκανε διευθετήσεις στη βάση της νομοθεσίας, διευθετώντας περίπου 4 χιλιάδες υποθέσεις.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού δήλωσε στον Άστρα τόνισε ότι η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να διαταράξει τα λογιστικά βιβλία των τραπεζών.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος καταβάλλονται προσπάθειες από το ΑΚΕΛ μέσα στη Βουλή, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής φαίνεται να σχηματίζεται πλειοψηφία ψήφισης συγκεκριμένων προτάσεων, περιλαμβανομένου και του ΔΗΣΥ. Εξέφρασε μάλιστα την ευχή να μην μεσολαβήσει κάτι και να αλλάξει τη στάση του το κυβερνών κόμμα.