Α.Δαμιανού: Αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις της κυβέρνησης επιτείνουν την αβεβαιότητα

Στις εξαγγελίες οι κυβερνώντες είναι πρώτοι, αλλά είναι στην πρακτική και στην υλοποίηση που υστερούν τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι οι κυβερνώντες ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, αυτή των πύργων και των διαβατηρίων, σημειώνοντας ότι και με τις πολιτικές της αρπακτής δεν μπορεί να δημιουργηθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Δαμιανού υπέδειξε ότι χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας που δεν μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού με τις νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις και πολιτικές στα θέματα οικονομίας και κοινωνίας.

Διερωτήθηκε παράλληλα πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλά για μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, την ώρα που σε φλέγοντα ζητήματα δεν δίνει πραγματικές λύσεις. Έκανε επίσης λόγο για αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις που επιτείνουν την αβεβαιότητα στην οικονομία. Την ίδια ώρα , ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βγει από τα γραφεία και να δει τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί με την μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να αντληθούν τα χρήματα από την ΕΕ, των οποίων ένα μέρος προέρχεται από δανεισμό.

Ενοίκια

Για το θέμα των ενοικίων, υπέδειξε ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει με στοχευμένο τρόπο για να βοηθήσει τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες, σημειώνοντας ότι σε συνθήκες πανδημίας υπήρχε η δυνατότητα να ρυθμιστεί το ζήτημα με την επιδότηση ενοικίου. Επίσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι σήμερα στην Ολομέλειας της Βουλής θα παιχτεί το δεύτερο επεισόδιο που αφορά στην φορολογική έκπτωση των ιδιοκτητών για να δεχτούν μείωση ενοικίου.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.