Α. Δαμιανού για αύξηση επιτοκίων : Η Κυβέρνηση να αφήσει την επικοινωνιακή διαχείριση και να κάνει κοινωνική πολιτική

Είναι η δέκατη φορά που η Φρανκφούρτη και η Ευρώπη συμπεριφέρονται κυνικά σε βάρος των πολιτών, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. Πρόσθεσε ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση, που δεν είναι αποδεδειγμένα πετυχημένη, δεν τεκμηριώνεται πουθενά ότι στραγγαλίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνοντας την αγοραστική δύναμη θα αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Αντίθετα, είπε, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να οδηγούνται αλυσιδωτές επιπτώσεις και στην παραγωγή και κυρίως στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Καταγράφεται, πρόσθεσε, ο κος Δαμιανού ο κυνισμός των Ευρωπαίων και το ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης στα επιτόκια. Ωστόσο, τόνισε, υπάρχουν πολιτικές σε εθνικό επίπεδο που μπορούν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά, και είναι εδώ που ελέγχεται η παρούσα κυβέρνηση, όπως ελεγχόταν και η προηγούμενη. Μπορεί, είπε, να γίνει κοινωνική πολιτική όχι κατά ανάγκη για ένα μικρό αριθμό κατηγοριών που εμπίπτουν στο ΕΕΕ αλλά και ευρύτερα για πολίτες της μεσαίας τάξης.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση να αφήσουν την επικοινωνιακή διαχείριση και να κάνουν κοινωνική πολιτική, υπογράμμισε ο κος Δαμιανού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy