Α.Δαμιανού: Είμαστε στο τελευταίο μίλι πριν τη ψήφιση της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Είμαστε στο τελευταίο μίλι πριν τη ψήφιση της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως ανέφερε μετά την κλειστή συνεδρία της Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η συζήτηση για τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης, στα υφιστάμενα κείμενα αποτυπώνεται η πλειοψηφική βούληση για διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, ωστόσο όπως είπε, θα υπάρξουν προτάσεις για τροπολογίες τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών ανέφερε ότι κατά τη συνεδρία της Δευτέρας θα γίνει εξαντλητική συζήτηση του κεφαλαίου των συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων, καθώς σήμερα το πρωί, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε περεταίρω χρόνο για να επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο μεγάλος όγκος επιστολών που έχουν σταλεί στο Υπουργείο και τη Βουλή, με σχετικά αιτήματα από κοινότητες.

Ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής, μετέφερε τη θέση ότι η Επιτροπή Εσωτερικών θα είναι έτοιμη να καταθέσει τα νομοσχέδια ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση εντός Δεκεμβρίου και έγινε όπως είπε, εισήγηση για πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης για τα νομοσχέδια στις 20 Δεκεμβρίου.

Κόκκινη γραμμή ένα Παγκύπριο Δημοψήφισμα, λέει ο ΔΗΣΥ

Η διενέργεια ενός Παγκύπριου Δημοψηφίσματος αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον Δημοκρατικό Συναγερμό τόνισε ο Βουλευτής Νίκος Σύκας, λέγοντας πως οτιδήποτε άλλο θέτει εν αμφιβόλω την προσπάθεια για μεταρρύθμιση.

Ο ΔΗΣΥ είπε, στηρίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ωστόσο παραμένει ανοικτός σε συναινετικές προτάσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες τα δημοψηφίσματα θα πρέπει να προηγούνται της ψήφισης οποιασδήποτε νομοθεσίας τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, καθώς όπως είπε ο Πανίκος Λεωνίδου, ο στόχος είναι να ακουστεί η φωνή της δημοκρατίας και το λαού

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.