Α.Δαμιανού για προϋπολογισμό ΥΠΕΣ: Έντονη διαφωνία ΑΚΕΛ με πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ

«Το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και πολιτικών της εσωτερικής διακυβέρνησης. Κατά την εξέταση του Προϋπολογισμού θέσαμε μεγάλο αριθμό ερωτημάτων προς τον αρμόδιο Υπουργό, που αφορούν στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, τη στεγαστική και προσφυγική πολιτική, την απουσία πολιτικών πράσινης ανάπτυξης, τον πολεοδομικό σχεδιασμό κ.ά», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, μετά την εξέταση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2022, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

Αναλυτικά:


«Παράλληλα, υπογραμμίσαμε την έντονη διαφωνία μας με συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, που αφορούν στα προαναφερθέντα θέματα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, πρώην και νυν Υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, φέρουν τεράστιες ευθύνες για τις αυθαιρεσίες που υπήρξαν στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, το οποίο κάποιοι μετέτρεψαν σε πρόγραμμα της αρπαχτής, των χρυσών διαβατηρίων και της θεσμικής διαπλοκής.

Στην παρουσία του Υπουργού, προειδοποιήσαμε -εκ νέου- για τη συμφωνία που έγινε με εταιρεία κρατικών συμφερόντων του Ισραήλ. Συμφωνία η οποία άπτεται κυριαρχικών δικαιωμάτων και χρηστής διοίκησης.


Προειδοποιήσαμε για τις απαράδεκτες και παράνομες διαδικασίες απώθησης και επαναπροώθησης μεταναστών σε βάρκες, ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, τα οποία συνιστούν προφάσεις εν αμαρτίαις και αφήνουν εκτεθειμένη την πατρίδα μας για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Θέσαμε και ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών, όπως είναι η ανάγκη αναθεώρησης της στεγαστικής πολιτικής με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων βράχων ή μετακίνησης εδαφών, της ενίσχυσης της πυρόσβεσης και ασφαλώς το πολύ σημαντικό ζήτημα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο συζητιέται -ως γνωστό- στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.