Α.Δαμιανού για μεταρρύθμιση ΤΑ: «Προσπάθεια να μην περάσουν κάποια απαράδεκτα σενάρια»

Καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν συγκλίσεις με αριθμό κομμάτων για να διατηρηθεί ο αριθμός των δήμων ως έχει και για να μην περάσουν κάποια σενάρια που είναι απαράδεκτα, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Δαμιανού σημείωσε ότι γύρω από τον αριθμό των 20 δήμων έχει βρεθεί μια γεωγραφική, κοινωνική και οικονομική ισορροπία.

Ανέφερε μάλιστα ότι στην έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής την Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν τον αριθμό των δήμων και των τοπικών δημοψηφισμάτων.

Όπως είπε, στη συνεδρία θα ολοκληρωθεί το θέμα, θα γίνει πολιτική τοποθέτηση των κομμάτων και θα σταλούν τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια για ψήφιση, λέγοντας ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει άλλα κόλπα.

Σύκας: «Θα υπάρξει ωφέλιμος συμβιβασμός…»

Την εκτίμηση ότι παρά τις διαφωνίες, θα υπάρξει ωφέλιμος συμβιβασμός για τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Σύκας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να κινηθούν συναινετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο μεν, εφικτό δε. Όπως είπε, ανεξαρτήτως του αριθμού των δήμων, η ουσία είναι ότι αναβαθμίζονται δήμοι και κοινότητες για τους κατοίκους. Για τα δημοψηφίσματα ο κ. Σύκας ανέφερε ότι αν γίνουν θα είναι η αφορμή για να μην υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση.

Κ. Ευσταθίου: Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων επί τόπου, για κάθε περίπτωση

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα ψηφιστεί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημείωσε δε ότι θέση της ΕΔΕΚ είναι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων επί τόπου για κάθε μια περίπτωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.