Α.Δαμιανού για ΤΑ: «Σήμερα θα ψηφιζόταν η μεταρρύθμιση – Ενήργησαν οι πρωταγωνιστές των παρασκηνίων»

«Ως γνωστό, αν όλοι ήταν συνεπείς, σήμερα θα ψηφιζόταν από την Ολομέλεια της Βουλής η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, οι πρωταγωνιστές των παρασκηνίων ενήργησαν και απέτρεψαν την ψήφιση», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

«Δώσαμε παράταση, η οποία λήγει σήμερα, ούτως ώστε τα κόμματα να καταθέσουν εκ νέου τροπολογίες, για να μπορέσει έτσι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να σταλούν τα νομοσχέδια από την Επιτροπή Εσωτερικών στη Βουλή για ψήφιση», προσθέτει ο κ. Δαμιανού.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι «ενώ σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εσωτερικών καλούσαν τα κόμματα να συνεχίσουν σε πνεύμα συναίνεσης, την ίδια ώρα ο ΔΗΣΥ και η κοινοβουλευτική του ομάδα επανέλαβαν τον κακό τους εαυτό. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και παρά την εκπνοή της συμφωνημένης προθεσμίας για κατάθεση τροπολογιών, αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να το πράξουν. Δυναμιτίζοντας έτσι ξανά την όλη προσπάθεια».


«Εμείς τους παραδίδουμε στους πολίτες για να τους κρίνουν. Καλούμε παράλληλα Υπουργό Εσωτερικών και ηγεσία του Συναγερμού να αποφασίσουν τι θέλουν. Το ΑΚΕΛ δε θα συνεχίσει να ανέχεται αυτό το θέατρο του παραλόγου, όπου η αντιπολίτευση να βάζει πλάτες για τη μεταρρύθμιση αλλά τα εσωκομματικά παιχνίδια εξουσίας στον ΔΗΣΥ προσπαθούν να την τουμπάρουν», σημειώνει ο κ. Δαμιανού.

«Η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Για το ΑΚΕΛ αυτή είναι η μεγάλη εικόνα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.