Α. Δαμιανού για θεσμική διαπλοκή Ν. Αναστασιάδη: «Αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία η απάντηση του Κ.Ε»

«Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου στο ΑΚΕΛ, για την αυταπόδεικτη θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη, αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία» υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωση του ο Άριστος Δαμιανού.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείο του ΑΚΕΛ, δεν άφησε ασχολίαστη την απάντηση του κ. Κούσιου στα όσα σημείωσε σε πρωινή του δήλωση του ο κ. Δαμιανού.

«Δεν βρίσκουν λέξη να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα τεκμηριωμένα τούς καταλογίζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό» υπογραμμίζει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ για την Κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle, όπως την χαρακτηρίζει.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση-απάντηση του κ. Δαμιανού στις δηλώσεις του κ. Κούσιου:

Η απάντηση του κ. Κούσιου στο ΑΚΕΛ, για την αυταπόδεικτη θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη, αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία.

Όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διασύρεται διεθνώς διότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που δηλώνει άμωμος και αμόλυντος) γίνεται προωθητής και πωλητής χρυσών διαβατηρίων και δεν βρίσκουν λέξη να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα τεκμηριωμένα τούς καταλογίζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τότε ούτε οι πολίτες μπορούν να αναμένουν από την κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle να αφουγκραστεί, πόσο μάλλον να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των ενοικίων και των εκποιήσεων.

Ούτε μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς μια κυβέρνηση που είναι η ίδια μέρος του προβλήματος.

Προηγουμένως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μη απαντώντας επί της ουσίας είπε ότι το ΑΚΕΛ, αναμασώντας τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τον ίδιο, «συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις δικές του βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά».

«Είναι, επίσης, σε όλους γνωστό ότι στελέχη του ΑΚΕΛ έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και άλλα αδικήματα από τα δικαστήρια», προσθέτει.

Ο Εκπρόσωπος καλεί τέλος το ΑΚΕΛ «να επικεντρωθεί στις δικές του, τεκμηριωμένες με δικαστικές αποφάσεις, ήχο και εικόνα, βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά», όπως αναφέρει, «και ας αφήσει, επιτέλους, τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, τους ψιθύρους και τις κακόβουλες επιθέσεις».

ΑΚΕΛ: Αναστασιάδης και ΔΗΣΥ ανέβασαν την Κύπρο στον πίνακα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες

Οργανισμοί παγκόσμιας εμβέλειας κατέταξαν την Κύπρο ως τη χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ.

Διαβάστε επίσης: 

Η ελευθεροτυπία το νέο θύμα των καθεστωτικών νοοτροπιών της κυβέρνησης

Σε δηλώσεις του για τη θεσμική διαπλοκή ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, υπογραμμίζει ότι είναι αυταπόδεικτη η θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη.

Το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια επικρίνει ενέργειες και αποφάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου, οι οποίες συνιστούν θεσμική διαπλοκή.

Ο κ. Δαμιανού σε γραπτή του δήλωση για τα θέματα διαπλοκής που ταλανίζουν τη χώρα μας και καίρια ευθύνη έχει η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη τονίζει ότι πέρα από διαψεύσεις των όσων επί της ουσίας έγραψε ο Ανδρέας Παράσχος, η θεσμική διαπλοκή του κ Αναστασιάδη είναι αυταπόδεικτη διότι:

  1. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έγιναν από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο ίδιος. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων του Υπουργικού, αποκόμισαν οικονομικό όφελος άτομα του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος και πρώην συνέταιροι του κ. Αναστασιάδη.
  2. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε δωρεάν με ιδιωτικά τζετ μεγαλοεπιχειρηματιών και άρα έλαβε δώρο σε είδος αποτιμητέο σε χρήμα όπως καθορίζουν διεθνείς συμβάσεις. Μάλιστα ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, με του οποίου το τζετ ταξίδεψε και στις Σευχέλλες, έλαβε στη συνέχεια δεκάδες διαβατήρια με κατ΄εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ενδεχομένως παράνομα σε ορισμένες περιπτώσεις.
  3. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε και συμφώνησε με το κούρεμα καταθέσεων, την ώρα που μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος, υπό συνθήκες ενδεχόμενης προνομιακής πληροφόρησης, έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια εκτός Κύπρου κ γλύτωσαν από το κούρεμα καταθέσεων.

Συνοψίζοντας ο κ. Δαμιανού προσθέτει:

«Αυτά είναι ο ορισμός της θεσμικής διαπλοκής. Αυτά και πολλά άλλα εκθέτουν διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία και αμαυρώνουν το όνομα της πατρίδας μας. Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στην κατάταξη της Κύπρου ως της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.