Α. Δαμιανού: Οριακή η κατάσταση στο Κυπριακό – Προσπαθούν να γκριζάρουν το τοπίο ενόψει προεδρικών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η κατάσταση είναι οριακή στο κυπριακό τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, κάνοντας λόγο για γκρίζο τοπίο. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θυσιάζει την ουσία στο βωμό της επικοινωνιακής διαχείρισης ακόμα και στο κυπριακό.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο «φλερτ» των κυβερνώντων και άλλων με την απόρριψη της ομοσπονδίας όπως συμφωνήθηκε. Κάποιοι, τόνισε, είτε γιατί διαφωνούν είτε γιατί θέλουν να φλερτάρουν με κάποιες δυνάμεις, προσπαθούν να γκριζάρουν το τοπίο στο κυπριακό ενόψει των προεδρικών εκλογών. Το σχόλιο αυτό του κ. Δαμιανού αναφερόταν στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη. Συγκεκριμένα για τον κ. Χριστοδουλίδη είπε ότι προσπαθεί να κτίσει ένα συνονθύλευμα πολιτικών δυνάμεων απορριπτικών και ομοσπονδιακών.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά πολιτικά και νομικά ζητήματα γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που πρότεινε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι κινούνται σε ανάλογη λογική με εκείνα που συζήτησε το ‘93-94 ο Γλαύκος Κληρίδης και κατέληξαν σε αδιέξοδο. Ο κ. Δαμιανού επισήμανε ότι έστω και αργοπορημένα, πρέπει να δημιουργηθεί η προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, λέγοντας ότι χρειάζεται ουσιαστική βούληση για λύση του κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινδρομήσεις, πειραματισμούς και σκοπιμότητες ενώ τόνισε ότι οι κυβερνώντες «έπαιξαν» και με τον εθνικισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.