Α.Δαμιανού για πενταμερή: «Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα – Στο χέρι του ΠτΔ η αξιοποίηση του ΑΚΕΛ»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε την Κυριακή (25/04), ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, σχετικά με την επικείμενη άτυπη συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Αναλυτικά:

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα στη διαχείριση του κυπριακού και σταθερότητα θέσεων. Κύριος στόχος στην επικείμενη άτυπη συνάντηση στη Γενεύη θα πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο που δεν καταστεί εφικτός αυτός ο στόχος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει με τους χειρισμούς του να διασφαλίσει ότι η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά την τουρκική πλευρά. Μόνο έτσι θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε την ενδεχόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Δεν πρέπει να επαναληφθούν αρνητικές εξελίξεις του παρελθόντος όταν αποενοχοποιημένη η Τουρκία παραβίαζε ανενόχλητη κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ και προέβαινε σε απαράδεκτα νέα τετελεσμένα στα Βαρώσια.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ θα μεταβεί στη Γενεύη με πρόθεση να συμβάλει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Από τον ίδιο τον Πρόεδρο εξαρτάται κατά πόσο θα αξιοποιήσει την εκεί παρουσία του ΑΚΕΛ και του ηγέτη του.

Ασφαλώς, θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος τη συνάντηση στη Γενεύη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.