Α.Δαμιανού: Πολιτική κάλυψη Προεδρικού-ΔΗΣΥ στο «θερμοκήπιο παραγωγής κακόβουλων λογισμικών

Αν δεν υπήρχε η πολιτική κάλυψη από τον ΔΗΣΥ και το Προεδρικό, το θερμοκήπιο παραγωγής κακόβουλων λογισμικών δεν θα αναπτυσσόνταν στην Κύπρο, τόνισε στον Άστρα, ο Άριστος Δαμιανού.

Οπως σχολίασε, εάν ο χειρισμός της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο, ηταν ο ενδεδειγμένος, θα προλαβαίναμε κάποια πράγματα στην Κύπρο, και δεν θα επιμόλυναν με την δραστηριότητα τους την Ελλάδα και αλλού.

Όπως ανέφερε, το κράτος του Ισραήλ, έχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο σε σχέση με την εξαγωγή τέτοιων λογισμικών γι’ αυτό και επέλεξαν στην Κύπρο, όπου υπάρχει η πολιτική κάλυψη.

Δεν ειναι τυχαίο, συνέχισε ο κ.Δαμιανού,  που και σε άλλες χώρες έφυγαν τέτοια λογισμικά με «σφραγίδα» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Προεδρικό, γνώριζε οτι εξάγονταν τέτοια λογισμικά. Ειναι οι πολιτικές πλάτες του Αβέρωφ Νεοφύτου , του Νίκου Αναστασιάδη ενδεχομένως και άλλων να επετρεψαν αυτές τις εξαγωγές.

Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, όπως γιατί ένιωσε άνετα και σιγουριά ένας πρώην Ισραηλινός πράκτορας, να ζητήσει διαμεσολάβηση από τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ΔΗΣΥ, για προσφορά για εξαγωγή τέτοιων λογισμικών από την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν αποτάθηκε κάπου άλλου.

Όσον αφορά την δικαιολογία,  οτι η επικοινωνία έγινε μεταξύ “ιδιαιτέρων” τους, ο κ. Δαμιανού τόνισε οτι όταν τα πράγματα μιλούν από μόνα τους, κάποιοι πρέπει να μην υποτιμούν την κοινή λογική των πολιτών

Περισσότερα στο ηχητικό:

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.