Α.Δαμιανού – Πρόταση για πλαφόν στα καύσιμα: Να αφαιρεθούν τα όποια άλλοθι των κυβερνώντων

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για πλαφόν στα καύσιμα, στόχο έχει να δημιουργηθεί θεσμική δυνατότητα έτσι ώστε το Υπουργείο Ενέργειας να μπορεί να εκδίδει διατάγματα για επιβολή πλαφόν, όταν επικρατούν δύσκολες οικονομικές συνθήκες, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, σημείωσε ότι καθημερινά οι πολίτες βιώνουν την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Δαμιανού τόνισε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει πεισθεί για την ετοιμότητα των κυβερνώντων αλλά σημείωσε ότι θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση για επιβολή πλαφόν στα καύσιμα με σκοπό να αφαιρεθούν τα όποια άλλοθι των κυβερνώντων.

Έκανε επίσης λόγο για μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία, τόνισε, παραλύουν τις όποιες πρωτοβουλίες για μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Δαμιανού αναφέρθηκε στην περίπτωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε πάει στο παρελθόν σε πρατήριο καυσίμων με το αυτοκίνητό του και μιλούσε για ακρίβεια στα καύσιμα από τη στιγμή που τότε ήταν στο πολλαπλάσιο χαμηλότερες οι τιμές.

Ανέφερε μάλιστα ότι τώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου προφανώς έχει οδηγό και δεν βάζει καύσιμα ο ίδιος.

Χ.Παντελίδης: Η κυβέρνηση αντιδρά με μειωμένα αντανακλαστικά ή δεν αντιδρά καθόλου

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, ανέφερε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιδρά με μειωμένα αντανακλαστικά ή δεν αντιδρά καθόλου και την ίδια ώρα η αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με όλα τα πολιτικά κόμματα για εφαρμογή μέτρων, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Παντελίδης είπε ακόμα ότι βιώνουμε δύσκολες συνθήκες, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις από την κυβέρνηση.

Πέραν τούτου, ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ επεξεργάζεται πρόταση νόμου που θα σχετίζεται με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως είπε, δεν θα ήθελε  να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες πριν την οριστικοποίηση της πρότασης και αρκέστηκε να πει ότι δεν θα κινείται προς την κατεύθυνση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy