Για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της Κυβέρνησης επ’ αυτού τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Το ΑΚΕΛ διεωρατάται τι έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όλο το προηγούμενο διάστημα, για να αποτρέψει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού επέκρινε τον Πρόεδρο ότι ενήργησε με σκοπιμότητες και δεν ακολούθησε εκείνη την πολιτική που θα οδηγούσε την Τουρκία στην γωνιά. Πρόσθεσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ σκέφτηκαν την καρέκλα και άφησαν την Τουρκία που είναι ο θύτης, να αλωνίζει χωρίς να έχει επιπτώσεις.

Ο κύριος Δαμιανού επέκρινε τον ΔΗΣΥ γιατί δεν έχει πρόταση στο κυπριακό για να ξεπεραστεί η κρίση, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ το οποίος κατέθεσε στο εθνικό συμβούλιο συγκρεκριμένη πρόταση για επανέναρξη των συνομιλιών. Κατηγόρησε επίσης τον ΔΗΣΥ ότι εκφράζει εθνικιστικό λόγο για να αλιεύσει ψήφους από το ΕΛΑΜ.

Δεν ήταν χλιαρές οι αντιδράσεις των Βρυξελλών για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, σχολίασε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η κυρία Δημητρίου είπε ότι η Ε.Ε παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθουν στην σύνοδο κορυφής στις 20 Ιουνίου. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος στηρίζεται από τους εταίρους της και όχι από την αντιπολίτευση και για αυτό ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, έστω και αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι επιτεύχθηκαν σημαντικές συνεργασίες με διάφορα κράτη τα οποία αντέδρασαν στις τουρκικές προκλήσεις.

Η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι επιτεύχθηκαν σημαντικές συνεργασίες με διάφορα κράτη τα οποία αντέδρασαν στις τουρκικές προκλήσεις.