Α. Δαμιανού: «Θεσμικό ατόπημα αν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενεργήσουν ως πρώην Υπουργοί του Ν.Αναστασιάδη»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε το Σάββατο (24/04), ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, σχετικά με την σύγκρουση συμφέροντος του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελές στο χειρισμό του πορίσματος της επιτροπής Νικολάτου.

Αναλυτικά:

Ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, έχουν αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος στο χειρισμό του πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς τους ως Υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Μιας κυβέρνησης που ελέγχεται για θεσμική διαπλοκή στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων.


Γι’ αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων, θέλοντας να διασφαλίσει την ελάχιστη αντικειμενική αμεροληψία στο χειρισμό του πορίσματος, κάλεσε το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα να αυτοπροστατευτεί, δίνοντας αμέσως και χωρίς επεξεργασία το πόρισμα στη δημοσιότητα. Αντί τούτου, λέχθηκε ήδη ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα μαυρίσει στοιχεία και ονόματα πριν δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα.

Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν απαράδεκτη και θα αποτελούσε επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι οι κυβερνώντες έχουν πράγματα να κρύψουν. Θα συνιστά θεσμικό ατόπημα, αν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενεργήσουν ως πρώην Υπουργοί του Νίκου Αναστασιάδη, αντί ως ανεξάρτητος θεσμός που οφείλει να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.