Α.Δημητριάδης: Πρέπει να υπάρξει γραμμή άμυνας σε περίπτωση ανοίγματος της περίκλειστης πόλης

Πρέπει να υπάρξει μια γραμμή άμυνας σε περίπτωση ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης.

Αυτή η γραμμή άμυνας πρόσθεσε, εδράζεται στις βεβαιώσεις ιδιοκτησίας που εκδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία και οι οποίες αναγνωρίζονται διεθνώς.

Όπως εξήγησε ο Αχιλλέας Δημητριάδης, κάνοντας μια ομαδική προσφυγή για τα 425 τεμάχια τα οποία συνιστούν το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου, δημιουργείται γραμμή άμυνας στην προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει αυτές τις περιουσίες.

Πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές στα κατεχόμενα, στα Βαρώσια δεν υπάρχει το επιχείρημα του χρήστη των περιουσιών καθώς η περιφραγμένη πόλη παραμένει κενή.

Ο κύριος Δημητριάδης είπε ότι τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να μεταβιβάσουν τις περιουσίες από τους αποβιώσαντες συγγενείς σε ζωντανούς, ενώ τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τις εταιρείες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου είπε ότι συμφωνεί με αυτή την πρόταση και πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα είναι προσωπική απόφαση του κάθε ιδιοκτήτη.