Α.Δημητριάδης: Προτείνει δημιουργία Υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Με στόχο την αλλαγή και την απαλλαγή από την διακυβέρνηση Αναστασιάδη, ο Αχιλλέας Δημητριάδης δήλωσε ότι συνεχίζει να εργάζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε τις προτάσεις του για την λύση του κυπριακού μέσω της ομπρέλας προστασίας, όπως είπε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρότεινε την δημιουργία Υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για ουσιαστική συμμετοχή της Κύπρου σε κάθε επίπεδο λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποστήριξε επίσης την σύμπλευση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα για την επίλυση του κυπριακού, χρησιμοποιώντας «δύο κλειδιά», κατά την έκφραση του, την ενέργεια και την θετική ατζέντα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης εξήγησε ότι η Κύπρος χρειάζεται μια διαφορετική ευρωπαϊκή πορεία για να θέσει τέρμα , όπως ανέφερε, στην πολιτική της άδειας καρέκλας.

Τόνισε ότι στόχος της δημιουργίας του συγκεκριμένου Υφυπουργείου είναι η καλύτερη εποπτεία και εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών, τον καλύτερο προγραμματισμό για την Β’ Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και την μεγιστοποίηση του οφέλους από τη συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ σε όλους τους τομείς.

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και χρησιμοποιώντας μάλιστα το ακρωνύμιο ΔΔΑ.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.