Α.Ελευθερίου: Υπάρχει κύκλωμα που ο ένας προστατεύει τον άλλον – Δεν μπορείς να μιλήσεις

Ήταν σεξουαλική κακοποίηση και όχι παρενόχληση που υπέστη σε δυο περιπτώσεις με διαφορά δυο χρόνων από μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού αναφέρει η Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το περιστατικό έγινε αρκετές φορές. Όπως αναφέρει, άρχισε το 2006 όταν ήταν περίπου 20 ετών, στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες της Μελβούρνης της Αυστραλίας και το 2008 στο Πεκίνο.

Προσθέτει ότι όταν τότε επέστρεψε στην Κύπρο, ανέφερε το γεγονός στον πατέρα της, ο οποίος μίλησε με κάποια άτομα της Ομοσπονδίας Σκοποβολής αλλά όπως σημειώνει, λόγω του ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε μεγάλη δύναμη και εξουσία, έμεινε εκεί το θέμα και δεν προχώρησε.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι με τη στάση του την πλησίαζε σαν εξουσία, σαν ανώτερος και ότι έχει δύναμη… εκείνο που σε κάνει να νιώθεις αδύναμος, ότι τον έχει ανάγκη, αλλιώς θα εξαφανιστείς.Προσθέτει δε ότι υπάρχει κύκλωμα που προστατεύει ο ένας τον άλλο.

Η Άντρη Ελευθερίου τονίζει ότι σκέφτηκε αρκετές φορές να εγκαταλείψει τον αθλητισμό, λέγοντας ότι υπάρχει βρωμιά. Όπως σημειώνει, το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να μιλήσεις.

Επίσης τονίζει ότι ανέφερε το γεγονός στην εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου το 2018 και τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά δεν έγινε τίποτα, σαν να μη λέχθηκε κάτι.

Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι πρέπει να μιλήσουν. Όπως λέει, τώρα είναι η στιγμή και η ευκαιρία με αυτό που έγινε με τη Σοφία Μπεκατώρου στην Ελλάδα, να βγουν να μιλήσουν, να σταματήσει όλο αυτό, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην περάσουν άλλα άτομα όλα όσα πέρασε η ίδια.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.