Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, αναφέρει, σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νέες Δυνάμεις, Αντρέας Φακοντής, καθώς συμβάλλει στην πιο στοχευμένη αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, αλλά και στην αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εντούτοις, συζητείται εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο μετά από αίτημα των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για αναβολή της ψήφισης του.

επισημαίνει ότι είναι ένα πολύ-ταλαιπωρημένο νομοσχέδιο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων μεταξύ Υπουργείου και κοινωνικών εταίρων και ότι σύντομα θα επανέλθει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας για ψήφιση του από την ολομέλεια της Βουλής πριν από τα Χριστούγεννα.

Το ΑΚΕΛ, αναφέρει στη δήλωσή του ο Α. Φακοντής, εξέφρασε τη λύπη, αλλά και την ανησυχία  για τη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται και θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στη ψήφιση του, ούτε και εκπτώσεις στις πρόνοιες του που διασφαλίζουν τα εργατικά δικαιώματα.