Α. Φράγκος: «Έγκριση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ θα οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα»

Η έγκριση του προϋπολογισμού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην εξαφάνιση των χρόνιων εργασιακών στρεβλώσεων και στην καλύτερη παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προϊόντος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΡΙΚ Ανδρέας Φράγκος.

Ο κ. Φράγκος παρουσίασε σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2021, ο οποίος εμπεριέχει τη συμφωνία και τις ρυθμίσεις του νέου οργανογράμματος του Ιδρύματος.

Το κύριο χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού, ανέφερε ο κ. Φράγκος, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, είναι το περιεχόμενο των συμφωνιών – ορόσημο που έχουν επιτευχθεί την 27η Οκτωβρίου και περιέχουν τις ρυθμίσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ, τη συμφωνία για την επίλυση του προβλήματος εδώ και μια τριακονταετία των περιφερειακών ωφελημάτων, όπως επίσης και τις πρόνοιες για την ανέγερση του νέου κτιρίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όπως είπε, “ενώπιον της Επιτροπής οφείλω να πω ότι ένοιωσα συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που το Διοικητικό μου Συμβούλιο είχε αναλάβει τόσο ως προς τα δικαιολογημένα αιτήματα της Επιτροπής, όποτε εμφανιζόμαστε ενώπιον τους, όσο και των εργαζομένων του ΡΙΚ που περίμεναν τη επίτευξη των συμφωνιών αυτών εδώ και πάρα πολλά χρόνια”.

Εξέφρασε ικανοποίηση, «που καταφέραμε σήμερα μετά τη μέγιστη δυνατή συναίνεση όλων των εμπλεκομένων μερών, των συντεχνιών, της διεύθυνσης, του ΔΣ αλλά και την πολύτιμη συμβολή του Υπουργού Εσωτερικών να καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Θέλω να πιστεύω ότι αν τύχει της έγκρισης ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην εξαφάνιση των εργασιακών στρεβλώσεων οι οποίες παρατηρούνται στο ΡΙΚ και θα συντείνει στην καλύτερη παραγωγή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προϊόντος που απαιτεί η κοινωνία από το ΡΙΚ», κατέληξε.

Εκ μέρους της Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας είπε πως το ΡΙΚ βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο αναδόμησης, προσθέτοντας ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο έχει αγγίξει φλέγοντα διαχρονικά ζητήματα με μία πρόθεση αυτά να επιλυθούν.

Η Αλληλεγγύη θα βρίσκεται στο πλευρό του ΡΙΚ προκειμένου το ίδρυμα να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και βέβαια να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, πρόσθεσε.

Και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδικης, σημείωσε πως πρέπει να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΡΙΚ και πως «πρέπει να υπάρξει μια ακριβοδίκαια αντιμετώπιση όλων των πολιτικών απόψεων».

«Το ΡΙΚ δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, σαφώς έχει έναν κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ο οποίος πρέπει να το απομακρύνει από κερδοσκοπικές και πιασάρικες πολιτικές και συμπεριφορές, και σε αυτό τον τομέα πεδίο δόξης λαμπρόν και για τη διοίκηση του ΡΙΚ αλλά και για τα πολιτικά κόμματα», είπε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.