Α.Γεωργίου για ΓΕΣΥ: «Οι κυβερνώντες γονάτισαν τα δημόσια νοσηλευτήρια» – Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι φορείς

Υπάρχουν λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις στο ΓΕΣΥ, αλλά όλοι πρέπει να συμβάλλουν στη βελτίωσή τους τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου υγείας του ΑΚΕΛ Άθως Γεωργίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο τρένο της υγείας όλοι πρέπει να ταξιδεύουν πρώτη θέση και δεν δικαιούνται κάποιοι να μην ταξιδεύουν όπως αυτοί που έχουν χρήματα.

Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι για να υπάρχει το ΓΕΣΥ σήμερα είναι γιατί κάποιοι έβαλαν πλάτες όπως έκανε το ΑΚΕΛ, όταν υπήρχαν συγκρούσεις για το πολυασφαλιστικό ή υποδείξεις ότι δεν πρέπει να γίνει το Γενικό Σύστημα Υγείας. Έκανε επίσης λόγο για μια κοινωνική κατάκτηση του λαού.

Ο Άθως Γεωργίου τόνισε δε ότι η μεγαλύτερη αδυναμία και κίνδυνος είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια. Κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι γονάτισαν τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία όπως είπε είναι αυτά που διαφυλάσσουν το σύστημα υγείας και την δημόσια υγεία.

Α.Πολυνείκης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το ΓΕΣΥ είναι τα δημόσια νοσηλευτήρια»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το ΓΕΣΥ είναι τα δημόσια νοσηλευτήρια ανέφερε ο πρόεδρος των Προσωπικών Ιατρών Ανδρέας Πολυνείκης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι το σύστημα υγείας χρειάζεται παρακολούθηση και έλεγχο, τον οποίο πρέπει να κάνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, λέγοντας ότι θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί για να τα βελτιώσουν. Την ίδια ώρα είπε ότι είναι ευλογία το ΓΕΣΥ, έχει πολλά οφέλη για τους πολίτες.

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος: «Το σύστημα υγείας θέλει εφ’ όλης της ύλης βελτίωση»

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος εκ μέρους του συνδέσμου οργανωμένων ασθενών είπε ότι θέλει εφ’ όλης της ύλης βελτίωση το σύστημα υγείας, λέγοντας ότι είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος.

Ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι χρίζει βελτίωσης η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς όπως είπε καταγράφονται ελλείψεις φαρμάκων. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να είναι ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό και αλληλέγγυο, ενώ την ίδια ώρα υπέδειξε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Α.Παπακωνσταντίνου: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο ΓΕΣΥ ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι είναι η ώρα να δοθεί έμφαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών αλλά και στην εκπαίδευση και αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Επίσης είπε ότι πρέπει να «κτυπηθεί» η κατάχρηση και οι κακές συμπεριφορές, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στη σωστή συμπεριφορά. Τόνισε δε ότι πρέπει να βελτιωθεί η κουλτούρα σε παρόχους και δικαιούχους του ΓΕΣΥ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι για την επόμενη τριετία το ταμείο είναι οικονομικά βιώσιμο, παρόλο που χάθηκαν έσοδα λόγω πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, είπε ότι μετά την πανδημία του κορωνοϊού θα μπορέσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια να ασχοληθούν με τις υπηρεσίες του ΓΕΣΥ και να υπάρξει βελτίωση. Επίσης είπε ότι χρησιμοποιούν πολύ καλής ποιότητας αναλώσιμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.