Α.Καυκαλιάς: «Απαράδεκτη η καθυστέρηση στην καταβολή επιδομάτων και συντάξεων»

Έλα στο Google News

Δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής, Άντρος Καυκαλιάς.

Αναλυτικά:

«Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των επιδομάτων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως το επίδομα ασθενείας, ανεργίας, μητρότητας, αναπηρίας, σωματική βλάβης, καθώς και των συντάξεων, θεσμοθετημένης, κοινωνικής και ανικανότητας.

Ως ΑΚΕΛ, από το 2017 όταν πρωτοθέσαμε το θέμα, ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργείου, τέσσερα χρόνια μετά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Είναι αδιανόητο οι άνεργοι, όσοι ασθενούν, οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι στο ΤΚΑ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μισθοσυντήρητα άτομα, να αναμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τους καταβληθεί το επίδομα ή η σύνταξη που δικαιούνται. Οι αναφορές του Υπουργείου κάνουν λόγο για τέσσερις με οκτώ μήνες, οι πραγματικότητες φανερώνουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τον έναν χρόνο.

Η Κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη ότι κατανοεί τη θέση αυτού που χάνει τη δουλειά του, αυτού που συνταξιοδοτείται, ότι έχει ανάγκη το επίδομα ή τη σύνταξη για να βγάλει το μήνα. Πώς θα ζήσει κάποιος, αν για ένα χρόνο δεν έχει επίδομα ή εισόδημα;

Καλέσαμε, εκ νέου, το ΥΕΠΚΑ και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής να προχωρήσουν άμεσα, ώστε οι δικαιούχοι επιδομάτων και συντάξεων να λαμβάνουν αυτό που τους αναλογεί στο χρόνο που πρέπει».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.