Α.Καυκαλιάς: Εταιρεία «ναυαρχίδα της επιχειρηματικότητας» αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους της

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής  Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παραχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς. Ο κ. Καυκαλιάς αναφέρθηκε σε εταιρεία η οποία θέλει να αποκαλείται «ναυαρχίδα της επιχειρηματικότητας», ωστόσο αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενούς της.

Αναλυτικά:

«Με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, συζητήθηκε για δεύτερη φορά στην Επιτροπή Εργασίας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι εργαζόμενοι στο εξωτερικό σε εταιρείες κυπριακών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την J&P Overseas (Ιωάννου και  Παρασκευαΐδης), εις βάρος των εργαζομένων της εταιρείας.

Η εν λόγω εταιρεία, καταπατώντας κάθε αρχή εργασιακού δικαίου και εκμεταλλευόμενη τα κενά στη νομοθεσία, δεν κατέβαλε σε 150 εργαζόμενους τους μισθούς, τις κοινωνικές ασφαλίσεις και το ταμείο προνοίας, συνολικού ποσού ύψους €13 εκατομμυρίων, την ίδια ώρα που απέκοπτε από τους μισθούς των εργαζομένων τις εισφορές για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους και την κοινωνία όταν εταιρεία, η οποία θεωρείται η «ναυαρχίδα της επιχειρηματικότητας» δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της. Η πρόκληση γιγαντώνεται δεδομένου ότι εταιρείες με διαφορετικό όνομα, αλλά  των ίδιων ιδιοκτητών, αναλαμβάνουν έργα του δημοσίου και κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ!

Ως Επιτροπή, καλέσαμε την Κυβέρνηση δια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών να ενεργήσει προς τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας και να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Παράλληλα, καλέσαμε το Υπουργείο Εργασίας να μελετήσει τον Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμο και να καταθέσει τροποποίηση, ώστε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο τέτοια φαινόμενα να επαναληφθούν  στο μέλλον.

Έχουμε προκαθορίσει ότι θα επανέλθουμε για  συνέχιση της συζήτησης τον ερχόμενο Φλεβάρη».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.