Α. Καυκαλιάς: Να εξευρεθούν τρόποι δικαίωσης των επηρεαζόμενων από το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας

Να εξευρεθούν τρόποι δικαίωσης των επηρεαζόμενων από το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς.

Όπως ανέφερε, ο κ. Καυκαλιάς, χιλιάδες συμπολίτες μας μετρούν τεράστιες ζημιές μέσα από τη διαδικασία εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ την ίδια στιγμή, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους αποφάσεις που θα είναι προς όφελος όλων των επηρεαζόμενων.

Αναλυτικά η δηλώσεις του κ. Καυκαλιά:

Συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών το θέμα που αφορά στην εξυγίανση και την απομείωση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Μια διαδικασία που έχει αποβεί, ως γνωστό, μοιραία για χιλιάδες συμπολίτες μας, καταθέτες και άλλους πιστωτές, οι οποίοι βλέπουν μέσα από τη διαδικασία εξυγίανσης της τράπεζας να μην βρίσκουν το δίκαιο τους, αντίθετα συνεχίζουν να μετρούν τις τεράστιες ζημιές και απώλειές τους.

Ως γνωστό, από €4,8 δις περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, σήμερα απομένουν περιουσιακά στοιχεία με δραματικά μικρότερη αξία, απ’ ότι ήταν με την έναρξη της εν λόγω διαδικασίας.

Η Επιτροπή Οικονομικών θα παρακολουθεί την εξέλιξη αυτού του ζητήματος, το οποίο έχει πλήξει δραματικά την οικονομική θέση χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και το ίδιο το Κράτος και κατ’ επέκταση τους φορολογούμενους πολίτες. Ως ΑΚΕΛ απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως επιτέλους λάβει αποφάσεις, οι οποίες να οδηγούν την διαδικασία εξυγίανσης σε ένα αποτέλεσμα που να είναι, όσο το δυνατό περισσότερο, προς όφελος όλων των επηρεαζομένων.