Α.Καυκαλιάς: Η νέα στρατηγική απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες εξυπηρετεί τις κακές εργοδοτικές πρακτικές

Η νέα στρατηγική απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες εξυπηρετεί κυρίως τις κακές εργοδοτικές πρακτικές και απορρυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις, υποσκάπτοντας τις συλλογικές συμβάσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, τόνισε ότι ακυρώνεται ο ρόλος και ο έλεγχος των τεχνικών επιτροπών στην εξέταση των αιτημάτων για εργοδότηση.

Ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε ότι όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα πραγμάτων που κινείται απέναντι στη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων είτε είναι Κύπριοι, είτε ξένοι.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και να παγοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης αιτήσεων για παραχώρηση άδειας εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες.

Υπ.Εργασίας: Μειωμένες κατά 30% οι αιτήσεις για παραχώρηση αδειών εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες

Μειωμένες κατά 30% είναι φέτος οι αιτήσεις για παραχώρηση αδειών εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες σε σχέση με πέρσι, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Γιάννης Παναγιώτου σημείωσε ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη υποστηρίζει το στόχο που θέτει η ΕΕ για αύξηση της κάλυψης από συλλογικές συμβάσεις που να προσεγγίζει το 80%.

Ανέφερε δε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα ποσοτικά και ποιοτικά, όπως είπε, κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, ο Υπουργός χαρακτήρισε λανθασμένη την προσδοκία για παγοποίηση της διαδικασίας έγκρισης αιτήσεων για παραχώρηση άδειας εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι έντονες τοποθετήσεις.

Ακόμα υπέδειξε ότι δεν πρέπει να γίνουν καταχρήσεις αλλά να στελεχωθεί λειτουργικά η οικονομία και ιδιαίτερα η τουριστική βιομηχανία για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακόμα ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι θα επανέλθουν το φθινόπωρο για να αξιολογήσουν τα στατιστικά στοιχεία, λέγοντας ότι θα διαμορφωθεί ολοκληρωμένη στρατηγική πριν το τέλος του χρόνου που να τεθεί σε ισχύ για τα επόμενα χρόνια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy