Α. Καυκαλιάς για ΟΕΔΑ Πεντακώμου: Μνημείο ανεπάρκειας και ανικανότητας κυβερνητικών χειρισμών

«Mέσα από τη σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, επιβεβαιώνεται ότι το «κεφάλαιο» ΟΕΔΑ Πεντακώμου αποτελεί ένα μνημείο ανεπάρκειας και ανικανότητας του κράτους, το οποίο αδυνατεί να δώσει  λύσεις σε ένα υπαρκτό πρόβλημα με μεγάλες επιπτώσεις για τον τόπο»

Αυτό σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Ο κ. Καυκαλιάς στη δήλωση του προσθέτει πέντε καίρια ερωτήματα:

Πρώτο, τελικά θέλουμε ή όχι την μονάδα; Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν  υπάρχει άλλη επιλογή και ότι η μονάδα πρέπει να διατηρηθεί.

Δεύτερο ερώτημα: Θα συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι αυτή η μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και χωρίς να τηρεί  πρότυπα, προδιαγραφές και τις νομοθεσίες.

Τρίτο ερώτημα που τίθεται, είναι εάν το κράτος θα συνεχίσει να παρατηρεί ως θεατής τη νέα διαδικασία παράβασης στη διαχείριση των αποβλήτων που κινεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέταρτο ερώτημα που τίθεται, είναι αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι δε  βλέπουμε ότι αυτή η μονάδα δεν παραλήφθηκε από το Συμβούλιο(ΣΕΔΑΛ);

Πέμπτο ερώτημα: Τελικά, ο ανάδοχος τηρεί ή δεν τηρεί  τη συμφωνία αναδοχής; Η κυβέρνηση πως τοποθετείται σχετικά με αυτό κι αν όντως η συμφωνία αναδοχής δεν τηρείται, τι είναι διατεθειμένη να πράξει;

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς σημειώνει επίσης τα εξής:

«Τελικά, διερωτόμαστε,  συνειδητοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες  ότι τίθενται  σοβαρά θέματα επιπτώσεων στο περιβάλλον, θέματα υγείας και ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και πώς αντιδρούν απέναντι σε αυτά;

Επαναφέραμε την ανάγκη ετοιμασίας οδικού χάρτη  που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες  ενέργειες και χρονοδιαγράμματα που να απαντούν στα ερωτήματα και να δίνουν λύσεις στο πρόβλημα. Τέλος, ζητήσαμε και τη συμβολή της Επίτροπου Περιβάλλοντος για συντονισμό αυτής της προσπάθειας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy