Α.Καυκαλιάς: Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για απόκτηση στέγης

Δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, παραχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς.

Αναλυτικά:

Η ανυπαρξία της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν καλύπτεται με τα σχέδια που εξάγγειλε τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Όταν μάλιστα αυτά αποτελούν επανάληψη των εξαγγελιών του Μαΐου του 2019 και τα οποία δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο ΚΟΑΓ επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τέθηκε στο περιθώριο, σε σχέση με το ρόλο και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση στεγαστικής πολιτικής.

Χωρίς να μειώνουμε την αξία του κάθε μέτρου – σχεδίου που προγραμματίζει ο ΚΟΑΓ, διαπιστώνουμε ότι οι πρόνοιες για τα νέα έργα στον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το 2021, δεν είναι ικανές να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Δυστυχώς, ο σχεδιασμός του ΚΟΑΓ δεν μπορεί να καλύψει το κενό και τις κοινωνικές ανάγκες για την απόκτηση στέγης. Είναι πραγματικά αδύνατο, ακόμη και αν αξιοποιηθεί στο σύνολο της η πίστωση ύψους €8,5εκ. που υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2021, να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση, αντί να παρέχει κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και να κερδίζουν οι ίδιοι, καλείται να ενισχύσει τον ρόλο του ΚΟΑΓ με τρόπο ώστε να κερδίζει η κοινωνία στο σύνολο της, με την απόκτηση στέγης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.