Α. Καυκαλιάς: Σε υπόσκαψη του δημόσιου σχολείου οδηγούν αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για προδημοτική εκπαίδευση

Συνεχίστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας η συζήτηση του νομοσχεδίου και των κανονισμών που προβλέπουν την επέκταση της υποχρεωτικής δωρεάν προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 χρονών και άνω.

Σε δήλωση του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, τόνισε πως οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για προδημοτική εκπαίδευση οδηγούν σε υπόσκαψη του Δημοσίου Σχολείου.

Αναλυτικά:

«Για ακόμα μια φορά διατυπώνουμε τη θέση μας ότι το δημόσιο σχολείο είναι και πρέπει να παραμείνει η ραχοκοκαλιά της εκπαίδευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση όφειλε να στραφεί το Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει το, ομολογουμένως, σωστό μέτρο της επέκτασης της προδημοτικής εκπαίδευσης. Αντί να αξιοποιήσει τα €12,25 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για επένδυση στις αναγκαίες υποδομές και στελέχωση των δημόσιων νηπιαγωγείων, επιλέγει να επιδοτήσει τα δίδακτρα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ενδεικτική των πολιτικών προθέσεων της κυβέρνησης είναι η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε σχετικό ερώτημα μας για τη διαβούλευση που έγινε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πιο πάνω κονδύλι: «Όλα έγιναν προφορικά και δεν υπάρχει οτιδήποτε γραπτώς για να κατατεθεί στη Βουλή»! Όπως έχει διαμορφωθεί το κείμενο του νομοσχεδίου κατά την κατ’ άρθρο συζήτηση δεν μας ικανοποιεί, αφού ο Υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει εκπαιδευτικές περιφέρειες και να επιδοτεί τα δίδακτρα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, υποσκάπτοντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο σχολείο. Ως ΑΚΕΛ θα καταθέσουμε τροπολογία, ώστε να ανατραπούν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για ιδιωτικοποίηση της προδημοτικής εκπαίδευσης».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy