Α.Καυκαλιάς: Το Υπουργείο Παιδείας να στηρίξει στην πράξη το θεσμό της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

Σε δήλωση  μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, προχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς.

Υπ.Παιδείας: Από την Παρασκευή (29/01) στα σχολεία οι μαθητές που φοιτούν στην Ειδική Εκπαίδευση

Αναλυτικά:

Ο θεσμός της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων κρίκων στην αλυσίδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ωστόσο, στην πράξη ο αριθμός των συμβούλων που είναι τοποθετημένοι στα σχολεία δεν ανταποκρίνεται στην αξία του θεσμού, ούτε είναι ευθυγραμμισμένος με τις ανάγκες και τα πολλαπλά καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής.

Επιπλέον, τα νέα καθήκοντα τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής επιβάλλουν την ανάλογη ενίσχυση του θεσμού, αλλά και την στελέχωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρώτης γραμμής. Η αναλογία 15-20 μαθητών ανά σύμβουλο σε μια διδακτική περίοδο είναι προφανές ότι, παρά τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι, δεν είναι ικανή να συναντήσει τις ανάγκες που υπάρχουν και να δώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να στηρίξει στην πράξη θεσμό.