Α. Κυπριανού: Εξέλιξη που τιμά την Κύπρο η επανεκλογή ΕΔΟΝ στην προεδρία της ΠΟΔΝ

Εξέλιξη που τιμά την Κύπρο και μεγάλη επιτυχία της ΕΔΟΝ, χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, `Αντρος Κυπριανού, την εκλογή και πάλι στελέχους της ΕΔΟΝ ως Προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), αναφερόμενος στην εκλογή του Ιάκωβου Τοφαρή σε αυτή τη θέση, ενώ, παράλληλα ευχαρίστησε τον Νικόλα Παπαδημητρίου, που διετέλεσε  Πρόεδρος της οργάνωσης τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό δείχνει πως γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, καταβάλλεται προσπάθεια να λειτουργεί η οργάνωση συλλογικά, με αντικειμενικό τρόπο. Η ΠΟΔΝ, σημείωσε, συμμετέχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις παγκοσμίως, έχει πάρα πολλά βήματα μέσω των οποίων μπορεί να προωθεί και να διεθνοποιεί την υπόθεση της Κύπρου μαζί με άλλα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. «Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η προσφορά των στελεχών της ΕΔΟΝ από το τιμητικό πόστο το οποίο κατέχουν», ανέφερε.

Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ, Χρίστος Χριστόφιας, είπε ότι η εκλογή του Ιάκωβου Τοφαρή έγινε στην σύνοδο του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Μαίου. Η ΕΔΟΝ, σημείωσε, εκλέγηκε στην προεδρία της οργάνωσης το 2011 και επανεκλέγηκε το 2015 για νέα τετραετή θητεία. «Διαδραματίζει βαρυσήμαντο ρόλο στην ΠΟΔΝ και κατ’ επέκταση στο παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα νεολαίας».

Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η επανεκλογή αυτή αποτελεί τιμή αναγνώρισης στα μέλη της ΕΔΟΝ για τους πολύχρονους και ποικιλόμορφους αγώνες της σε παγκόσμιο επίπεδο, και σημείωσε τον στόχο της νεολαιίστικης οργάνωσης υπέρ της επίτευξης μιας ειρηνικής λύσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που να απελευθερώνει τον λαό από την τουρκική κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα.

Ο νέος Πρόεδρος της ΠΟΔΝ, Ιάκωβος Τοφαρής, είπε ότι ενημέρωσαν σήμερα την ηγεσία του ΑΚΕΛ για την επανεκλογή στη θέση αυτή, συζήτησαν για την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους κοινούς αγώνες, αλλά και επαναβεβαίωσαν τη διαχρονική αλληλοϋποστήριξη μεταξύ ΑΚΕΛ και ΠΟΔΝ.

Ενημέρωσαν ακόμα, πρόσθεσε, ότι η ΠΟΔΝ επιβεβαιώνει ξανά, με κάθε, ευκαιρία την αλληλεγγύη της στο λαό της Κύπρου και τη θέση της για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του λαού και του τόπου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiEιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei