Α. Κυπριανού: Κάποιοι γνώριζαν για την ύπαρξη ανήλικων στο “Πουρνάρα”

Είναι προφανές ότι κάποιοι γνώριζαν για την ύπαρξη ανήλικων παιδιών στον χώρο φιλοξενίας Πουρνάρα, τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ: Αμφιβάλλει για το αν είναι ανήλικοι-Δεν ακολουθούνται οι συμβάσεις αναφέρει ο Α.Κυπριανού

Μιλώντας το μεσημέρι στον Άστρα είπε ότι πρέπει να διερευνηθεί ποιοι έχουν την ευθύνη επαφής με τα ανήλικα και σημείωσε ότι με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, αν κάποιο άτομο δηλώσει ανήλικο, μέχρι να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι, θεωρείται ότι είναι ανήλικο και τυγχάνει ανάλογης συμπεριφοράς.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Χρίστου, Νεοκλή Συλικιώτη και Ελένης Μαύρου, οι διαδικασίες είχαν απλοποιηθεί και οι διαδικασίες κινούνταν πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Επί σημερινής κυβέρνησης, πρόσθεσε, τα πράγματα επανήλθαν στις παλιές πρακτικές.

Αναφορικά με τους διαμένοντες στο Κέντρο Πουρνάρα, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι χρειάζεται βελτίωση των υποδομών, αφού μεγάλο μέρος του Κέντρου είναι χωμάτινο, ζουν πέντε άτομα σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν τα απαραίτητα, όπως ερμάρια, αεριστήρες κι άλλα χρειώδη, ενώ είναι περιφραγμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα.

Επιπλέον, πρόσθεσε, πρέπει να επιλυθούν και τα προβλήματα που αφορούν την ενημέρωση τους όσον αφορά το μέλλον τους.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε επίσης ότι θα επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επίσπευση των διεργασιών διεκπεραίωσης των αιτήσεων, αλλά και για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Πηγή: Άστρα/Διάλογος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.