Α.Κυπριανού: Να ξεκαθαρίσει στην Επ. Ελέγχου το θέμα ταξιδιού του ΠτΔ στις Σεϋχέλλες“Θεωρούμε λοιπόν ότι για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά είναι ζήτημα το οποίο αφορά όλη τη κυπριακή κοινωνία, θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί και να ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναφορικά με το ταξίδι του ΠτΔ στις Σεϋχέλλες

Αυτούσια η δήλωση

Ως ΑΚΕΛ ζητήσαμε να συνεχιστεί στην Επιτροπή Ελέγχου η συζήτηση για το θέμα του δεύτερου ταξιδιού του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικό τζετ.

Πιστεύουμε ότι η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί για τους εξής λόγους:

–  Όπως φάνηκε από τα στοιχεία τα οποία έχουν αποκαλυφθεί δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είπαν την αλήθεια στη Βουλή. Δεν είχαν αναφέρει ότι έγινε και δεύτερο ταξίδι του Προέδρου στις Σεϋχέλλες.

–  Θεωρούμε ότι το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί γιατί αφορά υποθέσεις που έβαλαν την Κύπρο στο στόχαστρο διεθνώς, τις υποθέσεις των πολιτογραφήσεων, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση το ταξίδι της προεδρικής οικογένειας στις Σεϋχέλλες και η φιλοξενία τους εκεί έγινε αμέσως μετά την πολιτογράφηση του Σαουδάραβα και ακόμα 21 μελών της οικογένειας του.

–  Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό το θέμα γιατί αφορά τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την πολιτική ηθική που πρέπει να διαπνέει την εκάστοτε Κυβέρνηση. Δυστυχώς η μέχρι σήμερα προθυμία της κυβέρνησης να απαντήσει σε αυτό το ζήτημα αποδεικνύει ότι δεν ιεραρχεί ψηλά αυτά τα χαρακτηριστικά και επιμένει να συμπεριφέρεται με τρόπο που μας πάει πολύ πιο πίσω ακόμα και από τη δεκαετία του ’60.

Θεωρούμε λοιπόν ότι για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά είναι ζήτημα το οποίο αφορά όλη τη κυπριακή κοινωνία, θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί και να ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Κάθε κρούσμα πολιτικής διαφθοράς, διαπλοκής ή αδιαφάνειας στην πολιτική ζωή του τόπου προσβάλλει ή πρέπει να προσβάλλει όλους μας. Γι’ αυτό θεωρούμε καθήκον μας το θέμα να διερευνηθεί μέχρι τέλους, αν όντως όλοι θέλουμε να λέμε ότι στεκόμαστε απέναντι από τέτοια φαινόμενα. Τουλάχιστον εμείς ως ΑΚΕΛ αυτό θέλουμε και αυτό επιδιώκουμε με κάθε μας ενέργεια.