Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συμπεριφέρεται με έναν τρόπο, ο οποίος τον αφήνει εκτεθειμένο, και όταν τελειώσουν οι εκλογές θα πρέπει να ντρέπονται μετά για αυτά που λένε, δηλώνει ο Άντρος Κυπριανού.

Επικρίνει επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι επιχειρεί να μετατοπίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, θέτοντας προς το ΑΚΕΛ ερωτήματα σε σχέση με την συμμετοχή τουρκοκύπριου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σε συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι ο ίδιος δεν άκουσε κανέναν να διερωτάται για τους λόγους της υποψηφιότητας του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για έναν απλούστατο λόγο.

Είμαστε ξεκάθαροι, πρόσθεσε, και εμείς και ο κύριος Κιζίλγιουρεκ που στόχευε και κάτω υπό ποια πολιτικά δεδομένα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.

Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι αυτό που ακούει από τον κόσμο να συζητά είναι για τα εγκλήματα και την εγκληματική αμέλεια μιας μερίδας του αστυνομικού σώματος, τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, την κατάρρευση του Συνεργατισμού και άλλα.

Υποδεικνύει επίσης προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ υπήρξε σύμβουλος και συνεργάτης τόσο του Γλαύκου Κληρίδη όσο και του Νίκου Αναστασιάδη και μέχρι πρόσφατα τον λιβάνιζαν.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι αν ήταν διαφορετικά τα πολιτικά δεδομένα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα ήθελε πολύ τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.