Α.Κυπριανού: «Ο Πρόεδρος πουλά πατριωτισμό στον κυπριακό λαό – Κάποιοι θεωρούν το Κυπριακό παιχνίδι για τακτικισμούς»

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και κάποιοι θεωρούν το κυπριακό ως ένα παιχνίδι που μπορούν να παίζουν με τακτικισμούς προκαλώντας τεράστια ζημιά σε βάρος της Κύπρου και του κυπριακού λαού τόνισε ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες του προέδρου Αναστασιάδη για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο κυπριακό.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι έμπειρος πολιτικός και εύστροφος άνθρωπος και διερωτάται αν δεν συνειδητοποιεί που οδηγούν αυτοί οι ακροβατισμοί του.


Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ενέργειες αυτές του Προέδρου γίνονται συνειδητά, λέγοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όπως είπε, η τελευταία κίνηση του προέδρου για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εξυπηρετεί το στόχο της Τουρκίας για λύση δυο κρατών.

Επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι πουλά πατριωτισμό στον κυπριακό λαό ότι δε θα δεχθεί βέτο και λύση δυο κρατών αλλά τώρα μιλάει για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 στο οποίο υπάρχουν πολύ ισχυρά βέτο.

Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Αναστασιάδης φλερτάρει με ιδέες μακριά από τη λύση ΔΔΟ, λέγοντας ότι οι ακροβατισμοί του διευκολύνουν την Τουρκία για να προωθήσει τον στόχο της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.