Α. Κυπριανού: O ΥΠΕΞ δεν μπορεί να παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού στο ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος είναι απόλυτα προετοιμασμένος για την συνάντηση του με την κυρία Λούτ δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι επιθυμία είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που έμειναν στο Γκράνς Μοντάνα.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, δεν ξεφεύγει από τη λύση Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο ΥΠΕΞ είπε ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η διαφωνία που υπάρχει στο τραπέζι και αφορά στην απαίτηση των τουρκοκυπρίων για θετική ψήφο, επί όλων των αποφάσεων της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Τόνισε ότι η πρόταση στόχο έχει να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

Συνέστησε υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση της συνάντησης με την κυρία Λούτ και σίγουρα μετά θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο ΥΠΕΞ ζήτησε να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό μέτωπο γιατί αυτή η κατάσταση δεν βοηθά στην προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών.

 

Το ΑΚΕΛ δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με την συνομοσπονδία ή με λύση 2 κρατών

Ας μην καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν, ήταν το σχόλιο του Γ.Γ του ΑΚΕΛ στην έκκληση του ΥΠΕΞ να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό μέτωπο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν διαφωνεί απλώς με την κυβέρνηση.

Κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κατανοήσει ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με την συνομοσπονδία ή με την λύση 2 κρατών γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι ο ΥΠΕΞ δεν μπορεί να παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού στο ΑΚΕΛ, για το οποίο μιλά η ιστορία του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.