Α. Κυπριανού: Οι ανθρώπινες ζωές υπολογίζονται με πολύ φτηνό τρόπο από την κυβέρνηση

Εποικοδομητική συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αριστερής Πτέρυγας είχε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Αυτούσια η δήλωση

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αριστερής Πτέρυγας. Κατά τη διάρκεια της ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στη χώρα μας μετά από την πανδημία. Διατυπώσαμε τις ανησυχίες μας για τις επιπτώσεις τις οποίες θα υπάρξουν στην οικονομία και τα προβλήματα που θα προκύψουν στον κοινωνικό τομέα. Συμμεριστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες για το γεγονός ότι οι ανθρώπινες ζωές δυστυχώς υπολογίζονται από τη σημερινή κυβέρνηση με ένα τρόπο πολύ φτηνό και είναι κρίμα αν η κυπριακή κοινωνία χάσει την ανθρωπιά της, ένα στοιχείο το οποίο την χαρακτήριζε διαχρονικά.

Βέβαια, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις και για το κορυφαίο θέμα το οποίο έχει να κάνει με την επιβίωση του λαού μας στη χώρα που τον γέννησε, το Κυπριακό. Έχουμε διατυπώσει τις κοινές μας ανησυχίες για την κατάσταση η οποία διατυπώνεται επί του εδάφους. Η άποψη μας είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει από τα τώρα να προετοιμάζει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Θα πρέπει αμέσως μετά στη βάση και του κοινού ανακοινωθέντος του Βερολίνου, της δήλωσης του ΓΓ του ΟΗΕ, να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση επανέναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την λύση του Κυπριακού το σύντομο δυνατό. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να προετοιμάσει την κοινή γνώμη όλη αυτή την περίοδο για την ανάγκη να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και να υπάρχει λύση στο Κυπριακό. Να εξηγήσει ποιοι κίνδυνοι θα υπάρχουν εάν και εφόσον δεν καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, του διεθνούς δικαίου και των αρχών πάνω στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και να πείσει τον κόσμο ότι πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια η οποία πρέπει να επαναρχίσει μετά την εκλογική διαδικασία στην τ/κ κοινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Θέμο και τους συνεργάτες του για την πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση την οποία είχαμε. Να τους διαβεβαιώσω ότι το ΑΚΕΛ με συνέπεια και σταθερότητα θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στις διαχρονικές αρχές τις οποίες έχει τόσο όσο αφορά το Κυπριακό αλλά και σε ό,τι αφορά τα κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.